FPMOZ: Predstavljamo studij Razredne nastave

FPMOZ, razredna nastava, studij pedagogije, FPMOZ, studij predškolskog odgoja, FPMOZ, studij Informatike, glazbena umjetnost, FPMOZ, FPMOZ, upisi, FPMOZ, studij geografije, FPMOZ, FPMOZ, upisi, FPMOZ, upisi, FPMOZ, prijave, upisi, FPMOZ, ispiti, upisi, FPMOZ, upisi, Natječaj, FPMOZ, predavanje, FPMOZ, dan geografije, europski fondovi, FPMOZ, FPMOZ, dan pedagogije, FPMOZ, FPMOZ, glazbena umjetnost, FPMOZ, razredna nastava, FPMOZ, predškolski odgoj, studij predškolskog odgoja, FPMOZ, studij pedagogije, studij matematike, FPMOZ
Danas predstavljamo studij Razredne nastave

RAZREDNA NASTAVA

RAZREDBENI POSTUPAK - UVJETI ZA UPIS

Cijenjeni maturanti alazite se u prijelomnom razdoblju vašeg života koje će vam uvelike kreirati budućnost. Znamo da uskoro završavate vaše srednjoškolsko obrazovanje i da vam se postavljaju brojna životna pitanja, a jedno od njih je, u svakom slučaju, i pitanje što i na koji način studirati.

Mi vam između brojnih studija na Sveučilištu u Mostaru nudimo mogućnost da se odlučite za Studij razredne nastave.

U ovom kratkom prikazu želimo vam pružiti osnovne informacije o Studiju razredne nastave na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti.

O STUDIJU RAZREDNE NASTAVE

Nastavni plan i program studija strukturiran je kao studij dviju razina u trajanju od 10 semestara (4+1). Završetkom dodiplomskog učiteljskog studija (osam semestara) studenti dobivaju zvanje prvostupnika/bachelor razredne nastave.

Nakon završetka diplomskog studija (deset semestara) stječu zvanje magistra primarnog obrazovanja. Ovaj program za izvođenje studija na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru nastao je kao rezultat objektivnih društvenih potreba a na temelju analize postojećeg stanja.
Uz dužinu studiranja, i programi i način studiranja usklađeni su s europskim zemljama što predstavlja imperativ kako bi se poboljšala kvaliteta njegovih ishoda.

TRAJANJE STUDIJA I KOMPETENCIJE KOJE SE
STJEČU ZAVRŠETKOM STUDIJA

Završetkom dodiplomskog učiteljskog studija (osam semestara) studenti dobivaju zvanje prvostupnika Razredne nastave i kao takvi će biti osposobljeni i kompetentni za izvođenje nastave kako na prvom (I-III razred) tako i na drugom (IV- V razred) stupnju razredne nastave u osnovnoj školi, za rad u agencijama (sadašnjim zavodima za školstvo), za organiziranje i razvoj osnovnog obrazovanja.

Nakon završetka diplomskog učiteljskog studija (deset semestara), koji rezultira stjecanjem naziva magistra primarnog obrazovanja, student, pored visokih kompetencija koje ga osposobljavaju za izvođenje nastave u primarnom obrazovanju (do V razreda), stječe i kompetencije za vođenje izvannastavnih aktivnosti - športske, glazbene, likovne radionice i sl. koje pridonose poboljšanju kulturnih i športskih aktivnosti u školama, pomažu u radu s djecom s posebnim potrebama i dr. Završetkom ovog obrazovnog ciklusa magistri primarnog obrazovanja stječu uvjete za daljnji studij, tj. profesionalno usavršavanje i napredovanje.

Detaljnije informacije o razredbenom postupku i upisima (vrijeme održavanja prijamnoga ispita, upisne kvote po studijima, visina upisnine prema načinu studiranja i sl.) nakon što se objave u natječaju Sveučilišta u Mostaru, bit će dostupne i na oglasnoj ploči studentske referade FPMOZ-a, kao i na web stranici.

UVJETI UPISA I RAZREDBENI POSTUPAK
Završena srednja četverogodišnja školapoložen razredbeni ispit.
- Razredbeni postupak temelji se na vrednovanju uspjeha iz srednje škole, te na vrednovanju uspjeha na razredbenom ispitu.
Razredbeni ispit se sastoji iz testa iz hrvatskog jezika i matematike, usmenog ispita iz glazbene kulture i praktičnog rada iz likovne kulture.

Pravo upisa ostvaruju pristupnici koji su svojim rezultatom u razredbenom postupku izborili prvenstvo unutar broja pristupnika određenoga upisnim kvotama.

Preporučena literatura za razredbeni postupak je sljedeća:
gimnazijski udžbenici i zbirke te priručnici.

q 

FPMOZ: Predstavljamo studij Fizike

FPMOZ: Predstavljamo studij Informatike

FPMOZ: Predstavljamo Studij glazbene umjetnosti

FPMOZ: Predstavljamo studij Kemije 

FPMOZ: Predstavljamo studij Edukacijske rehabilitacije