Brzi mijenja Ljubu Bešlića na čelu Mostara?!

Brzi, koji za sebe kaže da je slobodni umjetnik, tek počinje raditi na aktivnostima oko gradonačelničke kandidature pa će podrobnije informacije o svemu dati tek idućih dana. Zasad je sigurno da će objaviti kandidaturu.

Slijede pripreme


- Spremam se. Sve će se uskoro znati. Namjeravam okupiti tim i onda krenuti u prikupljanje potpisa, kratko je kazao popularni Brzi.
Jučer nije imao mnogo vremena za razgovor jer je nakon nedjeljne mise i blagoslova polja boravio na ručku kod rodbine i prijatelja u Jasenici. Međutim, još ranije nam je pojasnio neke detalje i dosad je tek poznato da će se njegova lista zvati “Moj grad”.
Namjerava okupiti poznate ljude, koji su svojim dosadašnjim radom ostavili jak pečat u raznim sferama društva. Nakon što prikupi potreban broj potpisa i okupi ljude, Brzi će krenuti s izradom kampanje, koju će praviti netko od uspješnijih stručnjaka PR-a, oblasti u kojoj ima veliki broj prijatelja, koji su mu spremni pomoći na razne načine. Zatim slijedi zatvaranje financijske konstrukcije, detaljno proučavanje Statuta Grada Mostara, a nakon toga rad na terenu i obilazak mostarskih naselja, razgovor s ljudima i upoznavanje s brojnim problemima s kojima se susreću. Izborna baza će mu biti 'južni dio' grada na koji će, kako se očekuje, s obzirom na naselje iz kojeg dolazi, usmjeriti najveći dio svojih aktivnosti. Poznajući Brzog, vjerujemo da će teren obilaziti 'stopom', po čemu je također prepoznatljiv.

Velika poznanstva


Da je razočaran odnosom prema Buni i stanju u kojem se naselje nalazi, rekao je za naš list još u rujnu prošle godine u razgovoru koji smo obavili uz kavu.
- Žalosno je kakva je situacija. Na Buni su se ranije organizirala velika događanja poput izbora za Miss ljeta. Tako je bilo prije samo dvadeset godina. Bilo je mnogo događanja prije rata. Danas na Buni nema ništa. U medijima se Buna jedino može pojaviti u rubrici Crne kronike, kazao je Brzi prije devet mjeseci. U međuvremenu se ništa nije promijenilo, a promjene bi upravo on mogao donijeti.
Brzi, koji prvi namjerava objaviti kandidaturu za gradonačelnika, građanima je poznat kao nezaobilazni sudionik svih javnih događanja ne samo u Mostaru, već i mnogo šire. Brzi, je zapravo 'Katica za sve'. Uvijek je spreman ljudima pružiti pomoć, i zbog toga ga svi vole i cijene. S vremenom je stekao mnoga poznanstva pa je postao veliki prijatelj s dosta poznatih pjevača od Jelene Rozge, Severine, Olivera Dragojevića pa sve do Tereze Kesovije. Nije isključeno čak ni da netko od prijatelja uveliča njegovu kampanju i Brzom aktivno pomogne organizirajući koncerte. Osim s estradom, Brzi je dobar prijatelj i s mnogim političarima iz susjedne Hrvatske. Također, za očekivati je da dobije i podršku HRT-a, vodeće hrvatske medijske kuće, s kojom povremeno surađuje.

Piše: Dalibor Drlje / dnevni-list.ba