FOTO  BETAPITCH Mostar 2018: pobjednici

spark

Od ukupno 90 prijava na ovo startup natjecanje, njih 14 je odabrano za polufinale BETAPITCHa koje se održalo u srijedu, 7.11.2018. u SPARKu. Deset ih je prošlo u finale održano u amfiteatru Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, kada su imali priliku za petominutni pitch pred žirijem (Sanjin Osmanbašić - SPARK, Miloš Lazović - Swiss EP, Jah Ying Chung - The Good Growth Co., Ismail Šehić - CEE FREIRAUM, Nikolina Babičić - Intellyo, Đenan Džumhur - DHL i Enida Cero - BH Telecom) i investitorima.

Startup #TWIN iz Istanbula odlazi na Investors Day & BETAPITCH Global u Berlin sljedeći tjedan, a također su primljeni u SPARK startup program. Bizbook.ba je proglašen najboljim bh startupom te se u Sarajevo vraćaju s kompjuterom vrijednim 1000 dolara kojeg je omogućila Američka ambasada u BiH. Treću nagradu su dobila čak tri startupa - Bizbook.ba, Amplius electronics i The Badger, a riječ je o odlasku na IEEE kongres u Sarajevo i direktnom ulasku u CEE FREIRAUM akceleracijski proces.

Posjetitelji konferencije su bili dio besplatnih predavanja, sastanaka s potencijalnim investitorima i poslovnim partnerima, rasprava o najnovijim temama iz startup svijeta i ozbiljnih umrežavanja. Nakon službenog otvorenja konferencije od strane voditeljice SPARK startup programa Sare Lerote, posjetiteljima su se kratko obratili veleposlanica Ambasade Njemačke u BiH, Christianne Hohmann, predstavnica Ambasade SAD-a u BiH, Holly Zardus, te predstavnica tvrtke NSoft, Ana Sović.

"Budući lideri, gdje god da se nalazili, su uvijek zanimljivi Sjedinjenim Američkim Državama. Poduzetnici su ti koji vide problem i onda riskiraju da ga riješe radeći nešto novo. Želimo se udružiti s takvim ljudima. To je ono što će razviti gospodarstvo u BiH. SPARK je lider u ovom području.", rekla je Holly Zardus, ataše za kulturu i obrazovanje američkog veleposlanstva u Bosni i Hercegovini, u svom govoru na BETAPITCH Mostar 2018 konferenciji.

Uslijedili su keynote govornici s korisnim startup temama:

Keynote #1: Što mladi poduzetnici trebaju da bi uspjeli u startup svijetu - Malcolm Duerod (International Burch University)
Keynote #2: Trenutak koji mijenja život - Armin Talić (Bit Alliance)
Keynote #3: Praktične primjene umjetne inteligencije - Emir Pašić (CEE FREIRAUM)
Keynote #4: Što osnivači trebaju za napredak - Jah Ying Chung (The Good Growth Co. - Hong Kong)
Keynote #5 - O događaju Startup Ole 2018 - Emilio Corchado (Startup Ole)
Keynote #6: Razmišljajte globalno - Rešad Začina (Ministry of Programming).

Također je održana i panel diskusija na temu "Lokalni i međunarodni startup ekosustavi" na kojoj su sudjelovali Emilio Corchado (Startup Ole, Španjolska), Amra Sofić (BH Telecom, BiH), Emir Pašić (CEE FREIRAUM, Njemačka), te Derek Goodwin (Global Entrepreneur Programme, UK).

Za posjetitelje konferencije je organizirana i nagradna igra pod pokroviteljstvo tvrtke SYNC - zadatak je bio objaviti kreativnu fotku uz hashtagove #BETAPITCHmostar i #SYNC. To je najbolje uradila Rada Galić i dobila je JBL Go2 zvučnik.

Dvodnevno startup druženje završeno je stakeholder večerom i partyjem u Gastro Pubu Gonzales. SPARK čestita pobjednicima te se zahvaljuje svim posjetiteljima, volonterima, sponzorima i partnerima!

Događaj je organiziran od strane SPARKa i betahausa, uz podršku sponzora (American Embassy, NSoft, Sportradar, BH Telecom, CEE FREIRAUM, SYNC, STARK, DHL, City Spa, Leda) te partnera (German Embassy, Ekonomski fakultet Mostar, International Burch University, UWC Mostar, CKM, FIT, Ekonomski fakultet Univerziteta u Mostaru, Ekonomski fakultet u Sarajevu, Swiss EP, Asocijacija poduzetnika Hercegovine, The Good Growth Co, BH Futures Foundation, GEP, Startup Ole Accelerator, INTERA, HUB387, HUB385, Mozaik, Networks, BeeZone, Invento Capital Partners, Empirica, IT Girls, ZeForge, Bit Alliance, Ministry of Programming, Intellyo, IAESTE, AIESEC, BEST, American Corner, Omladinski kulturni centar BL, FSRacing Team, Steleks i Gastro Pub Gonzales).

#SPARKevent #SPARKstartup #BETAPITCHmostar