Bešlić i Halilović uručili ključeve vlasnicima 9 obnovljenih kuća

Ljubo Bešlić, Safet Halilović

Ministar Halilović najavio je tom prigodom nove projekte obnove u BiH, pa tako i u Mostaru, a o čemu je ovom prigodom i razgovarao s gradonačelnikom Bešlićem i predsjednikom Gradskog vijeća Muratom Ćorićem. Oko 80 milijuna KM bit će osigurano za zatvaranje kolektivnih stambenih centara, u sklopu revidirane strategije povratka, a što se treba privesti do 2014 godine, tako da bi oko 2000 obitelji konačno dobilo svoj dom.

Gradonačelnik Bešlić čestitao je svim vlasnicima kuća koji su konačno dočekali obnovu svojih kuća te ministru Haliloviću na potpori projektu obnove privatnih kuća na području Mostara te da će se ta potpora nastaviti, a Grad Mostar je pripremio konkretne projekte.

Gradonačelnik je kazao kako je u razgovoru s ministrom Halilovićem podsjetio i na zajedničko obećanje BiH, Turske i Hrvatske kako će financijski podržati završetak projekta obnove Glazbene/Muzičke škole u Mostaru, gradske kuće u kojoj treba biti sjedište gradonačelnika u ulici Nikole Šubića Zrinjskog te piste Zračne luke Mostar.

Lozo Dragica, jedna od devet sretnika koji su dočekali obnovu svoje kuće, 14 godina nakon rata, nije krila zadovoljstvo i radost činjenicom da konačno ima svoj krov nad glavom. Nažalost, još uvijek nisu dobili priključak struje tako da će još morati čekati da ima normalne uvjete za život, kazala je ona.