FOTO  Abas Arslanagić promovirao svoju knjigu u Mostaru

Abas Arslanagić, Ljubo Bešlić

Tom prigodom u izjavi novinarima prof. Arslanagić je kazao kako je ovo njegova treća knjiga koja se bavi ovom problematikom.

-Bavi se golmanom kao najvažnijom karikom. U jednoj ekipi bez dobrog golmana nema ni dobrih, vrhunskih i svjetskih rezultata. Napisao sam knjigu iz svoje perspektive: radne, igračke i trenerske. Nadam se da će naći svoje mjesto kod mladih, ali i kod iskusnih golmana", kazao je Arslanagić te dodao kako je rad s golmanima inače slab, jer često nemaju svog trenera.

Na promociji knjige govorio je i mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić, također nekadašnji rukometni golman mostarskog rukometnog kluba „Velež" .

-Bez dobrog i kvalitetnog trenera ne možete pokazati velike uspjehe na utakmici. Mislim da mladi rukometaši i rukometašice trebaju biti zainteresirani za ovu knjigu, jer iz nje mogu naučiti znanja i vještine koje je Abas godinama koristio i kao igrač, ali i kao trener."

Predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Hasan Šišić zahvalio se u pozdravnom govoru Arslanagiću koji je odlučio u promovirati svoje knjige u Mostaru.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić nije mogao biti prisutan  promociji knjige, a na promociji je pročitano njegovo pismo isprike te riječi hvale za "vratara svjetskog kalibra koji je začetnik novog shvaćanja obrane. Nezaboravni su njegovi specijaliteti, bolje rečeno - noviteti. Izlazak prema protivniku bilo u trenutku šutiranja, bilo sa krila, crte ili iza crte, odraz, klasična lepeza, prilikom sedmeraca - takav vratar ima što napisati stručno i povijesno", stoji u pismenoj čestitci Milana Bandića.

Gradonačelnik Bešlić Abasu darovao ovom prigodom prof. Arslanagiću monografiju Grada Mostara "Mostar u slici i riječi ", dok je odvjetnik Josip Muselimović darovao svoje dvije knjige "Mostarski dragulji za sva vremena" i "Mostarski dragulji i druge priče". U ime Sportskog saveza Grada Mostara, predsjednik Hasan Šišić poznatom vrataru darovao je knjigu "Stoljeće mostarskog sporta".