Počela naplata parkinga u Međugorju - 2 KM po satu

sanacija ceste, Međugorje, Bijakovići, Međugorje, parking, naplata
Sukladno Odluci Općinskog vijeća Čitluk Javno poduzeće Broting je ovlašteno da organizira i naplaćuje parkiranje vozila na javnim površinama u Čitluku i Međugorju - Bijakovićima u idućih pet godina.

Direktor Brotinga d.o.o. Marin Barbarić kazao je kako prva A zona ima 40 parking mjesta, a cijena parkiranja je 2 KM po satu, s tim da će se parking naplaćivati u vremenu od 7 do 22 sata, svakim danom. Novac prikupljen od prodaje parking karta biti će utrošen za potrebe JP Broting i cijele općine.

- Ovime smo željeli i turistima pokazati kako se sve radi po propisima i standardima. Pravilnikom o parkiranju propisane su i sankcije za prekršitelje ove odluke, a to su, u prvome redu, novčane kazne, zatim blokiranje vozila lisicama, ili, pak, uklanjanje vozila s mjesta uz pomoć pauka.

Na ovom području Međugorja se nalazi dosta prijelaznih mostova koji se nelegalno izgrađeni, pa je ovim istim pravilnikom utvrđeno da njihovi korisnici moraju platiti parking. Za njih vrijedi mogućnost kupnje povlaštene godišnje parking karte u iznosu od sto maraka mjesečno.

Budući da je ovo prvi put da se kod nas radi naplata parkinga, ova prva zona nam je prilika da se što bolje upoznamo s cijelim sustavom, tako da se možemo širiti i dalje. U dogledno vrijeme slijedi organiziranje prve B zone, također na području Međugorju te prve B zone na području Čitluka - kazao je Barbarić za Citluk.ba.