Odzvonilo besplatnom parkiranju duž glavne ulice u Međugorju

Sukladnoj odluci Broting je počeo provoditi konkretne aktivnosti po tom pitanju, pa je tako danas, nakon opsežnih priprema, duž glavne ulice u Međugorju instalirano 5 uređaja za automatsku naplatu parkinga.

U prvoj fazi, parking će se naplaćivati u vremenu od 07-22 sata od mosta u Međugorju do crkve sv. Jakova zona IA, a cijena parkiranja po satu iznosi 2 KM.
Uzorak Slike

Kako smo doznali od Marina Barbarića direktora Brotinga, naplata će početi idućega tjedna, čim se instalira i softverski dio uređaja. Rukovanje uređajem je krajnje jednostavno, a uskoro će uslijediti postavljanje istih u Čitluku i po drugim zonama kako je definirano Pravilnikom o uređenju, održavanju i pružanju usluga javnih parkirališta.
Uzorak Slike

Naplata parkinga po zonama

Osim gore navedene zone (IA) koja ulazi u prvu fazu naplate parkinga, Pravilnikom su definirane još dvije, a odnose se na ulicu Kralja Tomislava i na Broćanski trg u Čitluku (IB) u kojoj će parking naplaćivati od 07-15 h, a cijena po satu će iznositi 1 KM.

U zonu IIA ulazi ulica u Međugorju - Bijakovićima od Kružnog toka do Ćorkova Doca i od mosta do križanja sa regionalnom cestom Čapljina - Široki Brijeg (do bivšeg Atlasa) gdje će se parking naplaćivati od 07-22 sata, a cijena sata parkinga iznosit će 1 KM. U ove dvije zone naplate parkinga biti će organizirana u skorije vrijeme.

Brotnjo.info