Međugorje: Božićna priredba „Rodio se Bog i čovjek“ u Majčinu Selu

Božić, Međugorje, majčino selo
...u darivali mnogobrojne posjetitelje koji su se okupili u dvorani sv. Josipa. U vremenu pripreme za Božić mališani su se zajedno sa svojim odgajateljima intenzivno pripremali za dolazak novorođenog Isusa, marljivo pripremajući recitacije, pjesme, ples, igrokaze i uprizorenje živih jaslica kako bi zasjali na današnjoj pripremi.

Obraćajući se okupljenima s. Veronika Martinović, voditeljica vrtića „Sveta Mala Terezija“ je kazala kako su odgajatelji mališane u Adventu najprije razgovorom poučili o Isusovom rođenju i Njegovoj ljubavi prema nama, te da su sve to zatim popratili likovnim radovima, pjevanjem božićnih pjesama, spremanjem recitacija, glume, kićenjem bora i pravljenjem jaslica u vrtićkim skupinama.

„Uistinu, najljepše su jaslice koje pravimo zajedno sa svojom djecom, u vrtiću i obiteljima“ izjavila je ovom prilikom s. Veronika i dodala kako je svih šest vrtićkih skupina zajedno sa svojim kreativnim odgajateljima, zaslužnima i za prelijepe kostime, priredilo žive jaslice i bogat program koji je kasnije izveden na priredbi.

„Ovakve prigode ne trpe mnogo riječi“ zaključio je fra Dragan Ružić, ravnatelj Majčinog sela, govoreći nakon s. Veronike i izrazio zahvalnost svima koji su se potrudili kako bi upriličili današnju priredbu, te svima poželio radost Božića u obiteljima, posebice u srcima i mnogo blagoslova i zajedničkih lijepih trenutaka u nadolazećoj novoj godini.

Uz žive jaslice polaznici vrtića na pozornici su se predstavili prigodnim recitacijama, pjesmama uz maštovite pokrete, kao i solo izvedbama, plesom i uprizorenjem igrokaza: „Tiha noć“, „Razgovor zvjezdica“, „Anđeli“ i „Tri kralja“, a djeca su bili i voditelji programa.

Nakon priredbe druženje je nastavljeno u vrtiću na domjenku koji je priređen u suradnji s roditeljima za što je s. Veronika Martinović roditeljima izrazila posebnu zahvalnost.

Više fotografija pogledajte OVDJE.

Citluk.ba