Stigli prvi gosti

Bogata ponuda

Za razliku od proteklih godina kada je priroda sama određivala dane pogodne za skijanje, od ove skijaške sezone na ski stazama na Čajuši u funkciji će biti i topovi za pravljenje umjetnog snijega. Kako je kazao Zvonko Bagarić, vlasnik kupreškog skijališta i hotela Adria Ski, topovi za pravljenje snijega pušteni su u rad tijekom prošlogodišnje skijaške sezone, a od ove godine bit će u punoj funkciji.

“Uređene su i sve skijaške staze u sklopu Sportsko-rekreacijskog centra Čajuša u ukupnoj dužini više od 12 kilometara, koje će omogućiti najmanje 100 dana skijanja tijekom zimske sezone. Gostima će na raspolaganju biti i dva ski lifta, kapaciteta 7.000 skijaša na sat i škola skijanja za početnike”, kazao je Bagarić.

Bagarić je istaknuo da je škola skijanja u kojoj radi 11 instruktora vrlo atraktivna za sve one koji nisu naučili skijati, a ponudu je znatno obogatio i ski vrtić kao posebna pogodnost i za roditelje i za djecu. Sve je spremno i u Ski centru Stožer-Vrana koji ljubitelje skijanja očekuje već idućeg vikenda kada počinju zimski raspusti u Hrvatskoj, kao i u Hercegovini.

Za razliku od skijališta na Čajuši, Stožer-Vrana nalazi se na većoj nadmorskoj visini, a od središta Kupresa udaljen je tek kilometar i pol. Skijašima su na raspolaganju dobro uređene skijaške staze sa ski liftovima, tereni za sanjkanje i snowboard, koji će pružiti svim skijašima, kako početnicima tako i naprednim, potpuni užitak na snijegu.

Destinacija broj jedan

Prema podacima kupreške turističke zajednice, prošle zimske turističke sezone broj gostiju na Kupreškoj visoravni bio je za oko 50 posto veći u odnosu na prethodnu sezonu.

Posjećenost turista povećana je zahvaljujući povoljnijim vremenskim uvjetima te umjetnom osnježavanju na skijaškim terenima Sportskog rekreacijskog centra Čajuša, a većinu noćenja ostvarili su strani gosti, uglavnom iz Hrvatske, koji na Kupreškoj visoravni provode dio godišnjeg odmora. U turističkoj zajednici očekuju da će Kupres ove sezone biti skijaška destinacija broj jedan za goste iz Hrvatske, Hercegovine, ali i dijelova Bosne.

Strani gosti

Posjećenost turista povećana je zahvaljujući povoljnijim vremenskim uvjetima te umjetnom osnježavanju na skijaškim terenima Sportskog rekreacijskog centra Čajuša, a većinu noćenja ostvarili su strani gosti, uglavnom iz Hrvatske, koji na Kupreškoj visoravni provode dio godišnjeg odmora. U turističkoj zajednici očekuju da će Kupres ove sezoni biti skijaška destinacija broj jedan za goste iz Hrvatske, Hercegovine, ali i dijelova Bosne.

Piše: Anto Mihaljević / Poskok.info