Plemenita predbožićna akcija učenika OŠ fra Didaka Buntić iz Čitluka

Proslava Božića u Srednjoj školi Čitluk
Zbog svog isključivo humanitarnog djelovanja, u tu je organizaciju uključen velik broj učenika te škole.

Svake godine pred božićne blagdane – u vrijeme darivanja i ljubavi -članovi sekcije Crvenog križa te škole organiziraju akciju prikupljanja sredstava za pomoć obiteljima učenika slabijeg imovnog stanja. Ove godine tu su akciju provodili od 15. studenog do 20. prosinca pod simboličnim nazivom „Najsretniji je onaj čovjek koji je drugoga učinio sretnim“.

U tu doista plemenitu akciju uključili su se gotovo svi učenici te čitlučke osnovne škole, njih više od tisuću, koji su od svog skromnog džeparca prikupili 2.200 KM pomoći obiteljima učenika slabijeg imovnog stanja. Ovih su dana članovi sekcije Crvenog križa te čitlučke škole posjetili deset obitelji i kao najljepšu božićnu čestitku uručili im prikupljena novčana sredstva.

Doznali smo da su se svojim prilozima u tu plemenitu akciju velikodušno uključili svi učenici te čitlučke osnovne škole i tako onima koji su u potrebi pokazali da nisu zaboravljeni.

Mora se reći da su čitlučki pučkoškolci, okupljeni oko sekcije Crvenog križa, i ove godine, kao i više puta do sada, dokazali svoju plemenitost, velikodušnost i odlučnost pomagati potrebitima i ljudima u nevolji. Stoga im se mora uputiti javno priznanje i zahvalnost.

brotnjo-online.com