FOTO: U tijeku radionice humanitarne Udruge '' Cvijet ''

U tijeku su radionice u kojima male ruke vrijednih članova izrađuju predmete koji će biti izloženi na akciji mjesecu prosincu i koje će svaki građanin moći doći pogledati i kupiti. Posjetili smo protekle subotu ovu Udrugu, razgovarali s voditeljima i napravili par fotografija.

Pri samom dolasku zatekao nas je predivan prizor. Desetak djece sa volonterima sjedilo za je za stolom i vrijedno i marljivo radilo oko predmeta koji su bili pred njima. U razgovoru sa predsjednicom ove Udruge Andrijanom Suton saznajemo da se pripremaju za veliku akciju u prosincu.

'' Već dva tjedna u Udruzi se radi na pripremanju akcije koja će biti realizirana u prosincu. Naši članovi, zajedno sa svojim volonterima, izrađuju razne rukotvorine, od ukrasnih posudica, do privjesaka, svijećnjaka i košarica. Ti predmeti biti će izloženi u prostorijama naše Udruge od 07. do 11. prosinca, od 17 do 19 sati, a svaki građanin bit će u mogućnosti doći pogledati izložbu i kupiti nešto od ovih predmeta. Cijene za predmete neće biti određene, a svi prilozi ići će u ruke naše Udruge. Izložbu smo zamislili ponajviše kao okupljanje i druženje, te predstavljanje našeg rada građanima Čapljine '' – ističe Andrijana Suton, predsjednica humanitarne Udruge '' Cvijet '' Čapljina.

Na naš upit o broju članova i volontera u Udruzi gospođa Suton odgovara: '' Trenutno u našu Udrugu dolazi 15 djece s poteškoćama u razvoju. Naravno, nisu svakoga puta svi tu, tako da je svakog puta broj djece različit, od 8 pa do 15. Broj volontera se polako povećava, u ovom trenutku imamo desetak njih, koji su zaista susretljivi i jako pažljivi prema djeci. Moram ovim putem zahvaliti i volonterima iz Udruge '' Močvara '' koji nam svakog puta pružaju svesrdnu pomoć ''.

Gospođa Suton za naš portal ističe da su se do sada susretali sa mnogim problemima, koji se polako rješavaju, ali i dalje postoji velik broj problema koje tek treba riješiti. '' Prostorije u kojima se sada nalazimo dobili smo tek prije nepuna dva mjeseca, a na njima je trebalo zaista poraditi, od samog čišćenja, pa do ličenja i preuređivanja. Nadalje, tu je problem Osnovne škole Vladimira Pavlovića, koja u sklopu osmogodišnjeg obrazovanja nema posebno odjeljenje za djecu s poteškoćama u razvoju, pa se ova djeca nalaze u razredima u kojima ne mogu pratiti gradivo, ili moraju putovati u Višiće ili Mostar, što je za njih jako naporno. Udruga također nema određeno financiranje od strane općine ili bilo kakvog državnog subjekta, pa u većini slučajeva naši članovi moraju ići od vrata do vrata tražeći određene priloge da bi Udruga nastavila sa svojim radom ''.

Ovim putem članovi i volonteri humanitarne Udruge '' Cvijet '' pozivaju sve građane da se uključe u rad Udruge, a to mogu učiniti ponedjeljkom, srijedom i petkom u razdoblju od 17 do 19 sati, te subotom u razdoblju od 16 do 19 sati.

Donosimo vam i par slika koje su napravljene u Udruzi '' Cvijet '' u subotu, za vrijeme jedne radionice.

Tekst i foto: Zdravko Jakiša | CAportal.info