Izložba humanitarnog karaktera radova djece s poteškoćama u razvoju udruge ''Cvijet''

Humanitarna udruga ''Cvijet'' Čapljina
U prostorijama humanitarne udruge ''Cvijet", koja okuplja djecu s poteškoćama u razvoju , otvorena je zanimljiva izložba prigodnih blagdanskih radova.

Sve su to uz pomoć svojih roditelja i volontera izradila baš djeca okupljena u navedenu udrugu.

Tako se na jednom mjestu mogu vidjeti zaista prekrasni blagdanski radovi od kamena, drveta, kartona,stakla te raznih prirodnih materijala kao što su kora drveta i suho lišće. Tu su još razne košarice, čestitke, te razni aranžmani sa cvjetovima i tradicionalnim hercegovačkim plodovima.

Izložba je prodajnog i humanitarnog karaktera, pa će prihod od prodatih radova ići za nabavku lijeka teško bolesnog člana udruge "Cvijet" Fabijana Babića, koji boluje od epilepsije i nužni su mu skupi lijekovi.

"Samo jedna kutija tih lijekova stoji preko 200 KM, pa smo i na ovaj način odlučili pomoći liječenje našeg malog Fabijana. Izloža je zamišljena kao donatorska, ali smo ipak pružili mogućnost da posjetitelji kupuju radove naše djece uz simboličnu naknadu. Kroz ovu se radionicu djeca socijaliziraju i motiviraju, pa nam je želja da tijekom cijele godine imati ovakve vrste kreativnih radionica, koje su u biti i cilj naše udruge. Djeca kroz ovakve radionice dotatno razvijaju svoju motoriku, a pri izradi jako su vesla i voljna da pokažu u svojoj kretivnosti. " - istaknula je Andrijana Suton, predsjednica Humanitarne udruge ''Cvijet", nakon otvaranja ove zanimljive izložbe koja se može razgledati do kraja tjedna u prostorijama udruge (bivši Dom sindikata u blizini čapljinskog kina ''Mogorjelo'').

Frano Matić/ČAportal