FOTO: Održana donatorska večer '' Neka Božić bude svima ''

Kraljica Katarina Kosaca
Iza  ovog humanitarnog projekta stoje Općinski odbor Zajednica žena HDZ BIH „Kraljica Katarina Kosača Čapljina i  Općinski odbor Mladeži HDZ BIH Čapljina koji su i prošle godine u ovo predblagdansko vrijeme organizirali istu humanitarnu akciju.

Podsjećanja radi u toj prošlogodišnjoj  humanitarnoj akciji i donatorskoj večeri prikupljeno je  preko 13  tisuća KM a ta su sredstva iskorištena kao pomoć za više od stotinu socijalno ugroženih obitelji na čapljinskom području a iznos od 1500 KM uplaćen je za liječenje teško bolesne djevojke Elme Boškailo. Napravljeni su i paketići za djecu s poteškoćama u razvoju,podijeljena je svježa riba građanima Čapljine,na Bobanovom selu nabavljene određene količine drveta za ogrjev,dijeljeno je voće i povrće...

O svemu tome na ovoj donatorskoj večeri nazočne je upoznao voditelj programa Zdravko Jakiša. Akciju je pohvalio i čapljnski načelnik dr.Smiljan Vidić koji se osvrnuo na važnost ovakvih projekata pomoći onima najugroženijima.“ Ovo je plemenita akcija koju svi moramo podržati i dati svoj doprinos kako bi i oni koji nemaju sredstava za normalan život bar na kratko osjetili toplinu ljudskog srca i darivanja u ovo blagdansko vrijeme.Svi želimo imati lijepa odijela ali se uvijek moramo prisjetiti kako je onima koji nemaju ni dovoljno hrane i novca za puko preživljavanje.“-istaknuo je uz ostalo čapljinski načelnik Vidić.

Sa pozornice se obratila i Marija Zelenika,predsjednica Zajednice žena HDZ BIH „Kraljica Katarina Kosača“,koja je iznijela i podatke o radu ove Zajednice te poručila kako će ove akcije u Čapljini  i dalje biti prioritet.

U ime humanitarne Udruge „Cvijet“ Čapljina,koja okuplja djecu s posebnim potrebama i njihove roditelje na donatorskoj večeri obratila se predsjednica Andrijana Suton. Donatorskoj večeri u Tasovčićima nazočili su brojni čapljinski gospodarstvenici te gosti i uzvanici a među njima je bio i ministar finacija u Vijeću ministara BIH Dragan Vrankić. Među gostima su bila i izaslanstva Zajednice žena HDZ BIH te Mladeži ŽO Mladeži HDZ BIH koje je predvodio predsjednik Nikola Buhovac.

Tijekom večeri svi su darivali koverte sa svojim prilozima humanitarnoj akciji a novac se uplaćivao,a to se može i dalje,na žiro račun 3381102200242966(HDZ BIH Čapljina) otvoren u Unicredit Zagrebačkoj banci sa naznakom „Neka Božić bude svima“. U glazbenom dijelu programa nastupila je ženska klapa „Lira“ iz Trebižata i skupina „Širokobriješki dukati“.

Na kraju su se u ime organizatora svima od srca zahvalili predsjednica OO Zajednice žena HDZ BIH Čapljina Antonija Mustapić i predsjednik OO Mladeži HDZ BIH Čapljina Boris Pavlović.Tom je prigodom rečeno kako se tijekom donatorske večeri i uplatama na žiro račun prikupilo blizu 12 tisuća KM a što je u ovo vrijeme krize i recesije izuzetno dobar iznos koji će se iskoristiti u nadolazećim humanitarnim akcijama.










Frano Matić | Večernji list/caportal.info