ŠTO SE DOGAĐA U RAMI? Elektroprivreda kaže da neće koristiti motel za samoizolaciju

Prozor Rama Motel Brana Ramsko Jezero
hercegovina.info

Općinski Stožer Civilne zaštite Prozor-Rama donio je odluku o evidentiranju svih koji na duže od 12 sati dolaze u Ramu, a nemaju prebivalište u Rami, nakon što su iz EP HZ HB šefu ramskog pogona naložili da pripremi prostorije u motelu na brani HE Rama, a što je i on sam potvrdio za hercegovina.info.

Iz općine žele spriječiti samoizolaciju oboljelih na području te općine, no iz EP HZ-HB kažu da se ne radi o tome.

„Što se tiče osoba koje su u izolaciji jasno je propisano tko i na koji način određuje izolaciju, bez bilo kakve razlike, tako da dezinformacije da će se naš bilo koji objekt koristiti u te svrhe nema smisla uopće komentirati. Ponavljam, naš temeljni cilj, u ovom kriznom vremenu, je zaštita naših zaposlenika i potrošača, te uredna i kontinuirana isporuka električne energije na cijelom našem opskrbnom području“, kazala je glasnogovornica Marija Buntić.

Ponovila je da JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar poduzima posebne mjere u smislu nabavke i korištenja zaštitnih sredstava, provođenja Uputa nadležnih institucija i ustanova te organizira svoj rad u novonastaloj kriznoj situaciji izazvanoj epidemijom zbog koronavirusa.

Društvo će sve svoje objekte bez razlike i ograničenja koristiti u svrhe njihova postojanja, ne ovisno o novonastaloj kriznoj situaciji, pri tom poštujući preporuke i zapovijedi nadležnih“, istaknula je.

Nevezano za situaciju oko hotela, izvjesno je da ni život u doba koronavirusa svakome nije isti. Jedni je provode u stanovima od 30 do maksimalno 60 kvadrata, drugi u vilama i vikendica od par stotina kvadrata, s pogledom na šume, jezera, rijeke i ostalo. Kako hercegovina.info saznaje vikendice na Blidinju i na drugim zelenim oazama su planule, a u gradovima ostaje samo tko mora.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.