SKANDALOZNA PRODAJA Mostarska SDA uz pravobranitelja koji je pozorišni stan kupio za 234 marke po kvadratu

K. Perić/Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Skandalozna prodaja pozorišnih stanova u Mostaru po mizernoj cijeni od dvjestotinjak maraka po četvornom metru polako se mete pod tepih, a pod kontrolom mostarske SDA. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Javni pravobranitelj Grada Mostara Almir Mujkanović, te njegove bivše kolege iz Narodnog pozorišta Mostar nisu ipak bili tema zadnje sjednice Gradskog vijeća Mostara. Salem Marić i mostarska SDA stali su uz pravobranitelja, koji je sebi pribavio stan u Franjevačkoj ulici u Mostaru od 33 četvorna metra za 7.751 marku, te njegov mandat nije došao na dnevni red, a navodno su stajališta da 'institucije trebaju raditi svoj posao'. Ni kolege iz HDZ BiH nisu iskoristile priliku da Mujkanovića, koji je na zadnjoj sjednici iznosio izvješće o radu pravobranitelja Grada Mostara za 2022., priupitaju o prodaji stanova, baš kao ni oporba. 

Stan je javnog pravobranitelja Mujkanovića koštao 234 marke po četvornom metru, deset puta manje nego običnog građanina. Na pisanja medija o tome na facebooku je napisao „Jesam pa šta“. Emir Spahić, pravobraniteljov nasljednik u Narodnom pozorištu sebi je pak pribavio stan u Ulici Ćirića broj 8, a 35 četvornih metara stana platio je 6.501 marku. Ni on nije bio na dnevnom redu, a njegova kaznena odgovornost u ovoj kupoprodaji se ispituje. 

Spahić je za istu ovlastio odvjetnika Nenada Gvozdića, da u ime i za račun prodavatelja može završiti kupoprodaju, što je isti i učinio. 

Mujkanović pozorište

Tužiteljstvo HNŽ-a po pitanju ove kupoprodaje formiralo je predmet, te tužitelj Kemal Maksumić provodi istragu u predmetu. Na traženje da se očituje o ovom predmetu poslodavcu, Gradu Mostaru, Mujkanović je, saznaje Hercegovina.info napisao da u ovoj kupoprodaji nitko nije oštećen, da je Pozorište na raspolaganju imalo sedam stanova, za koje se prijavilo sedam radnika, i da se nitko nije žalio. Naveo je da su stanovi prodani temeljem Zakona o vraćanju, dodjeli i prodaji stanova i po proceduri propisanoj uredbom o uvjetima, kriterijima i postupku dodjele stanova. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je da su ugovori proslijeđeni Javnom pravobraniteljstvu Mostara, koje na prvu nije imalo nikakvu primjedbu na cijenu od dvjestotinjak maraka za četvorni metar stana u Mostaru. Nakon isčuđavanja pojedinih načelnika naknadno su se pak pravobraniteljice očitovale da cijena nije obračunata na pravilan način. Rade u istom uredu s Mujkanovićem, a Mujkanović se izuzeo od tog mišljenja. Voljan je pak, sad kada se sve napisalo i pročulo, nadoplatiti. Prije nego se pročulo nije imao tih želja. 

Vezani članci