Radončić: Platformaška vlast se brine samo o sebi

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
...na skupu 150 novoizabranih predsjednika i potpredsjednika općinskih odbora SBB BiH, koji je održan u Sarajevu, piše Dnevni avaz.

Radončić se obratio novoizabranim stranačkim dužnoscima koji vode pedesetak općinskih odbora u BiH, a svi su odbori, koji broje u prosjeku tridesetak članova, birani tajnim glasanjem općinskih baza. To znači da je SBB BiH dobio oko 1.500 novoizabranih članova općinskih odbora, iz baze koja broji oko 80.000 upisanih članova.

- Niko ni na jednom nivou vlasti nije izašao i rekao, naprimjer, da ima plan da zaposli 10.000 ljudi. Mi njih karakteriziramo kao jednu nepotističku grupu na vlasti, kojoj je osnovni smisao, makar ove prve godine, da zaposli što više rođaka, prijatelja i da što više njih ugura u nadzorne ili upravne odbore - istakao je Radončić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Za godinu dana u ovoj zemlji se još nije pojavio veliki strani investitor, a zbog kašnjenja s uspostavom državne vlade ostajemo bez velikih novaca koji nam stoje na raspolaganju. Naše je da tjeramo vlast da radi bolje, a mi u Savezu za bolju budućnost moramo napraviti pobjedničku stranku na sljedećim lokalnim i općim izborima. Jedino mi, izgleda, možemo dići ekonomiju, jer ovi već cijelu jednu godinu pokazuju da nemaju ni znanja, ni sposobnosti, ni vizije - rekao je Radončić.

Vezani članci