Radončić: Platformaška vlast se brine samo o sebi

izbori 2010, Haris Silajdžić, Fahrudin Radončić, Milorad Dodik, Fahrudin Radončić, Dragan Čović, Fahrudin Radončić, Fahrudin Radončić, SBB BIH, Fahrudin Radončić, SBB BIH, Fahrudin Radončić, SBB BIH, Fahrudin Radončić, SBB BIH, Fahrudin Radončić, Fahrudin Radončić, Zlatko Lagumdžija, Vlada, granična policija bih, Sudan, un misija, kutlovac, Fahrudin Radončić, korupcija, borba, uhićenja, Midhat Osmanović, Ministarstvo sigurnosti BiH, Fahrudin Radončić, SDA BIH, HDZ BiH, Fahrudin Radončić, sloboda, sud bih
...na skupu 150 novoizabranih predsjednika i potpredsjednika općinskih odbora SBB BiH, koji je održan u Sarajevu, piše Dnevni avaz.

Radončić se obratio novoizabranim stranačkim dužnoscima koji vode pedesetak općinskih odbora u BiH, a svi su odbori, koji broje u prosjeku tridesetak članova, birani tajnim glasanjem općinskih baza. To znači da je SBB BiH dobio oko 1.500 novoizabranih članova općinskih odbora, iz baze koja broji oko 80.000 upisanih članova.

- Niko ni na jednom nivou vlasti nije izašao i rekao, naprimjer, da ima plan da zaposli 10.000 ljudi. Mi njih karakteriziramo kao jednu nepotističku grupu na vlasti, kojoj je osnovni smisao, makar ove prve godine, da zaposli što više rođaka, prijatelja i da što više njih ugura u nadzorne ili upravne odbore - istakao je Radončić.

- Za godinu dana u ovoj zemlji se još nije pojavio veliki strani investitor, a zbog kašnjenja s uspostavom državne vlade ostajemo bez velikih novaca koji nam stoje na raspolaganju. Naše je da tjeramo vlast da radi bolje, a mi u Savezu za bolju budućnost moramo napraviti pobjedničku stranku na sljedećim lokalnim i općim izborima. Jedino mi, izgleda, možemo dići ekonomiju, jer ovi već cijelu jednu godinu pokazuju da nemaju ni znanja, ni sposobnosti, ni vizije - rekao je Radončić.