Gradski odbor HDZ-a BiH Grada Mostara domaćin prvog sastanka o provedbi odluke Ustavnoga suda BiH vezane za Statut Grada Mostar

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

... na inicijativu Gradskoga odbora HDZ-a BiH Grada Mostara i predsjednika Slađana Bevande održan je prvi sastanak predstavnika  političkih stranaka koje participiraju u radu Gradskoga vijeća Grada Mostara ( HDZ-a BiH, HDZ 1990, SDA , SDP-a BiH) i predstavnika klubova neovisnih vijećnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastanku se unatoč pozivu nisu odazvali predstavnici Gradskog odbora Narodne stranke "Radom za boljitak" Mostar.

Temom je bila provedba odluke Ustavnoga suda Bosne i Hercegovine  vezane za Statut Grada Mostara.

Zaključeno je da različni politički subjekti različno doživljavaju odluku Ustavnoga suda BiH, a razgovori o promjeni Statuta Grada Mostara će se nastaviti u idućem razdoblju.

- Dobro je da razgovaramo i pronađemo rješenje problema za Grad Mostar, da Mostar konačno prestane biti grad slučaj i okrene se europskim perspektivama kazao je  u izjavi za predstavnike medija Slađan Bevanda, predsjednik Gradskoga odbora HDZ-a BiH Grada Mostara dodavši kako je odluka Ustavnoga suda BiH obvezujuća i mora se poštovati i provesti. Također je naglasio kako je ova problematika prevažna za Grad Mostar da bi se  o njoj raspravljalo na ulici i preko medija, nego je naprotiv, prema njegovim riječima, treba rješavati kroz institucije sustava.

S tim u vezi predsjednik Gradskoga odbora SDA Mostara Zijad Hadžiomerović je kazao kako je prema njihovom stajalištu odluka Ustavnoga suda BiH već provedena i kako je ta  stranka različno doživljava od ostalih sugovornika , ali da istodobno pozdravlja nastavak  razgovora o promjeni Statuta Grada Mostara koji bi se trebali voditi isključivo u Gradskom vijeću na tematskom zasjedanju te uz potporu stručnog povjerenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi sudionici sastanka  suglasni su u pozitivnoj ocjeni današnjih razgovora koji bi trebali prinijeti smanjenju napetosti  i biti dobar temelj za nastavak istih.

Vezani članci