Gradski odbor HDZ-a BiH Grada Mostara domaćin prvog sastanka o provedbi odluke Ustavnoga suda BiH vezane za Statut Grada Mostar

... na inicijativu Gradskoga odbora HDZ-a BiH Grada Mostara i predsjednika Slađana Bevande održan je prvi sastanak predstavnika  političkih stranaka koje participiraju u radu Gradskoga vijeća Grada Mostara ( HDZ-a BiH, HDZ 1990, SDA , SDP-a BiH) i predstavnika klubova neovisnih vijećnika.

Sastanku se unatoč pozivu nisu odazvali predstavnici Gradskog odbora Narodne stranke "Radom za boljitak" Mostar.

Temom je bila provedba odluke Ustavnoga suda Bosne i Hercegovine  vezane za Statut Grada Mostara.

Zaključeno je da različni politički subjekti različno doživljavaju odluku Ustavnoga suda BiH, a razgovori o promjeni Statuta Grada Mostara će se nastaviti u idućem razdoblju.

- Dobro je da razgovaramo i pronađemo rješenje problema za Grad Mostar, da Mostar konačno prestane biti grad slučaj i okrene se europskim perspektivama kazao je  u izjavi za predstavnike medija Slađan Bevanda, predsjednik Gradskoga odbora HDZ-a BiH Grada Mostara dodavši kako je odluka Ustavnoga suda BiH obvezujuća i mora se poštovati i provesti. Također je naglasio kako je ova problematika prevažna za Grad Mostar da bi se  o njoj raspravljalo na ulici i preko medija, nego je naprotiv, prema njegovim riječima, treba rješavati kroz institucije sustava.

S tim u vezi predsjednik Gradskoga odbora SDA Mostara Zijad Hadžiomerović je kazao kako je prema njihovom stajalištu odluka Ustavnoga suda BiH već provedena i kako je ta  stranka različno doživljava od ostalih sugovornika , ali da istodobno pozdravlja nastavak  razgovora o promjeni Statuta Grada Mostara koji bi se trebali voditi isključivo u Gradskom vijeću na tematskom zasjedanju te uz potporu stručnog povjerenstva.

Svi sudionici sastanka  suglasni su u pozitivnoj ocjeni današnjih razgovora koji bi trebali prinijeti smanjenju napetosti  i biti dobar temelj za nastavak istih.