HRS raspustio širokobriješki ogranak, iz GO tvrde da je odluka ništavna

HRS Široki Brijeg Ravić Hrkać Raguž

Hrvatska republikanska stranka na sjednici predsjedništva raspustila je svoj gradski odbor u Širokom Brijegu. Iz te stranke kratko navode da uzrok takve odluke stoji u malverzacijama tijekom izbornog procesa, kao i glasovanje za delegate za Dom naroda mimo internog zaključka da se listić poništi.

"Istina je da je raspušten ogranak u Širokom Brijegu. Razlozi su više nego jasni, od samog izbornog procesa, pa do biranja HDZ-ovog delegata u Skupštini ŽZH što je bila kap koja je prelila čašu. U dogledno vrijeme ćemo imenovati povjerenika za Široki Brijeg sukladno Statutu i on će biti zadužen za taj grad, a kasnije idemo i u osnivanje novog gradskog odbora", kazao je za hercegovina.info Tomislav Bandić, član Predsjedništva i novoizabrani zastupnik u Skupštini Zapadnohercegovačke županije.

Unatoč raspuštanju gradskog odbora, ostaje otvoreno pitanje kako će ta stranka izgledati u gradskom vijeću Širokog Brijega, kao i skupštinskim klupama.

"To je na kolegi Pušiću hoće li ili neće ostati, zasad je raspušten samo gradski odbor. O svemu dalje će odlučivati tijela stranke", zaključio je Bandić.

Dario Hrkać, predsjednik GO HRS Široki Brijeg napustio je stranku, a odluku smatra ništavnom i navodi da je HRS izdao birače.

"Odluka koju je donijelo nelegitimno Predsjedništvo stranke HRS-a ništavna je, ne postoji. Iz razloga što se u Predsjedništvo protivno statutu i volji članova nametnulo Tomislava Bandića, Mirka Vasilja i Slavka Zovku. Predsjedništvo se bira na Saboru HRS-a, a ne voljom predsjednika Slavena Raguža i zamjenika predsjednika Slavena Bevande te ovo prikazuje njihove metode vođenja unutarstranačke politike i kršenja Statuta stranke. Također, Slaven Raguž je priznao da se dogovara s HDZ-om BiH u HNŽ-u što je izdaja članova stranke, ali i naših birača. Uzimajući u obzir navedeno, odlučio sam napustiti stranku jer s takvim osobama ne želim imati poveznicu. Moja savjest je čista", kazao je za naš portal Dario Hrkać.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.