HRS raspustio širokobriješki ogranak, iz GO tvrde da je odluka ništavna

HRS raspustio širokobriješki ogranak, iz GO tvrde da je odluka ništavna

Hrvatska republikanska stranka na sjednici predsjedništva raspustila je svoj gradski odbor u Širokom Brijegu. Iz te stranke kratko navode da uzrok takve odluke stoji u malverzacijama tijekom izbornog procesa, kao i glasovanje za delegate za Dom naroda mimo internog zaključka da se listić poništi.

"Istina je da je raspušten ogranak u Širokom Brijegu. Razlozi su više nego jasni, od samog izbornog procesa, pa do biranja HDZ-ovog delegata u Skupštini ŽZH što je bila kap koja je prelila čašu. U dogledno vrijeme ćemo imenovati povjerenika za Široki Brijeg sukladno Statutu i on će biti zadužen za taj grad, a kasnije idemo i u osnivanje novog gradskog odbora", kazao je za hercegovina.info Tomislav Bandić, član Predsjedništva i novoizabrani zastupnik u Skupštini Zapadnohercegovačke županije.

Unatoč raspuštanju gradskog odbora, ostaje otvoreno pitanje kako će ta stranka izgledati u gradskom vijeću Širokog Brijega, kao i skupštinskim klupama.

"To je na kolegi Pušiću hoće li ili neće ostati, zasad je raspušten samo gradski odbor. O svemu dalje će odlučivati tijela stranke", zaključio je Bandić.

Dario Hrkać, predsjednik GO HRS Široki Brijeg napustio je stranku, a odluku smatra ništavnom i navodi da je HRS izdao birače.

"Odluka koju je donijelo nelegitimno Predsjedništvo stranke HRS-a ništavna je, ne postoji. Iz razloga što se u Predsjedništvo protivno statutu i volji članova nametnulo Tomislava Bandića, Mirka Vasilja i Slavka Zovku. Predsjedništvo se bira na Saboru HRS-a, a ne voljom predsjednika Slavena Raguža i zamjenika predsjednika Slavena Bevande te ovo prikazuje njihove metode vođenja unutarstranačke politike i kršenja Statuta stranke. Također, Slaven Raguž je priznao da se dogovara s HDZ-om BiH u HNŽ-u što je izdaja članova stranke, ali i naših birača. Uzimajući u obzir navedeno, odlučio sam napustiti stranku jer s takvim osobama ne želim imati poveznicu. Moja savjest je čista", kazao je za naš portal Dario Hrkać.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.