Mostar: Bandićeva majka Blagica stabilno

Vidi originalni članak
Samo zahvaljujući hitnoj reakciji iskusnog internista dr. Darke Kondže iz Gruda, Blagica Bandić, majka zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića preživjela je ozbiljne srčane komplikacije koje su započele u subotu, a u nedjelju su umalo okončale kobno, piše večernji.hr

Po navodima iz Odjela karidologije trenutačno stanje nije zabrinjavajuće iako je 93-godišnja Blagica bila životno ugrožena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hospitalizirana je u Mostaru i pod nadzorom je liječnika.

Njezin je sin sa suzama u očima najavio dolazak u Mostar usred konferencije za novinare na kojoj se trebao obratiti kao pobjednik prvoga kruga za gradonačelnika Zagreba.

Kako su istaknuli iz mostarske bolnice, Blagica Bandić u trenutku dolaska iz mjesta Pogane Vlake, gdje živi, u 15-ak kilometara udaljeni Dom zdravlja u Grudama bila je loše i u jednome trenutku životno ugrožena.

Dr. Kondža odmah je započeo s terapijom nakon čega se stanje počelo postupno stabilizirati. Prebačena je hitno u bolnicu u Mostaru gdje je zadržana na promatranju. Iz bolnice u Mostaru pojasnili su da je žena imala fibrilaciju atrija, odnosno iznimno povećanju broja otkucaja srca koji je premašio 160 u minuti dok je normalno stanje između 60 i 70. Bandićev dolazak u mostarsku bolnicu očekuje se oko jedan sat iza ponoći.

Vezani članci