Mostar: Bandićeva majka Blagica stabilno

Samo zahvaljujući hitnoj reakciji iskusnog internista dr. Darke Kondže iz Gruda, Blagica Bandić, majka zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića preživjela je ozbiljne srčane komplikacije koje su započele u subotu, a u nedjelju su umalo okončale kobno, piše večernji.hr

Po navodima iz Odjela karidologije trenutačno stanje nije zabrinjavajuće iako je 93-godišnja Blagica bila životno ugrožena.

Hospitalizirana je u Mostaru i pod nadzorom je liječnika.

Njezin je sin sa suzama u očima najavio dolazak u Mostar usred konferencije za novinare na kojoj se trebao obratiti kao pobjednik prvoga kruga za gradonačelnika Zagreba.

Kako su istaknuli iz mostarske bolnice, Blagica Bandić u trenutku dolaska iz mjesta Pogane Vlake, gdje živi, u 15-ak kilometara udaljeni Dom zdravlja u Grudama bila je loše i u jednome trenutku životno ugrožena.

Dr. Kondža odmah je započeo s terapijom nakon čega se stanje počelo postupno stabilizirati. Prebačena je hitno u bolnicu u Mostaru gdje je zadržana na promatranju. Iz bolnice u Mostaru pojasnili su da je žena imala fibrilaciju atrija, odnosno iznimno povećanju broja otkucaja srca koji je premašio 160 u minuti dok je normalno stanje između 60 i 70. Bandićev dolazak u mostarsku bolnicu očekuje se oko jedan sat iza ponoći.