HVIDR-a: Osuđujemo napad, ali ni Kukiću maslo nije za Ramazana

Vidi originalni članak
...priopćila je Udruga HVIDR-a Grada Mostara povodom fizičkog napada člana njihove udruge Maria Sušca na sveučilišnog profesora Slavu Kukića.

No, HVIDR-a ističe kako ''žalosti i vrijeđa činjenica da se svakodnevno u javnom prostoru, a posebice od strane političkog Sarajeva, stigmatiziraju i proglašavaju egzekutorima nečije politike invalidi Domovinskoga rata koji danas zbog razno- raznih Helezovih revizija žive na rubu egzistencijalnog minimuma''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Jedan od njih je i naš član Mario Sušac, 80 postotni invalid Domovinskoga rata kojeg su nepravda, težak život i blaćenje ljudi i osoba iz novije povijesti borbe za opstojnost hrvatskoga naroda u BiH natjerali na afektivno ponašanje i nepromišljeni čin. Dok je profesor Slavo Kukić uspavan u svom hedonističkom akademskom okruženju dočekao početak rata na ovim prostorima daleko od svih ratnih djelovanja naš član Mario Sušac dragovoljno je napustio izvrsno plaćen posao u Njemačkoj i vratio se u Domovinu stavljajući se u službu obrane svog naroda i ognjišta'', navodi se u priopćenju i dodaje da je Sušac bio ranjen i prognan, a da ''profesor postaje vlasnikom nebrojenih vrijednih nekretnina''.

HVIDR-a u priopćenju navodi kako je ''na temelju retorike kojom se profesor Kukić služi razvidno je kako je gospodin profesor duboko u izbornoj kampanji i prikuplja političke poene na muci vlastitoga naroda'' navodeći kako mu ''nije, kako se u narodu kaže, maslo za Ramazana''.

''Taj propali kandidat SDP BiH za mandatara državne Vlade i magistar marksizma je tijekom cijele 2003. godine "krao struju" u čemu su ga ulovili djelatnici Elektroprivrede HZ Herceg Bosna, a dok je obnašao dužnost predsjednika Nadzornog odbora HT Eroneta i Upravnog odbora RTV Federacije BiH oprane su desetine milijuna maraka preko marketinških agencija. Na koncu podsjetimo i da je upravo profesora Kukića Ured visokog predstavnika u BiH (OHR) prozvao kao čovjeka koji se stalno poziva na vladavinu prava, a krši ih prijetnjama koje su izvan pravnih normi i vladavine prava'', navodi se u priopćenju u kojem se upozorava na kalvariju koju je Sušac prošao.

''Jedino što je zapalo našeg člana bili su slabo plaćeni poslovi, a profesorova kćer dok se još tinta na svjedodžbi nije ni osušila nagrađena je s radnim mjestom u HT Eronetu. Upravo kao i brojni mamini i tatini sinovi onih protiv kojih smo se borili, a koji i dan danas zauzimaju dobro plaćena mjesta u državnim i javnim institucijama, dok se naše članstvo kontinuirano izvodi iz prava'', navedeno je u priopćenju HVIDR-e.

Vezani članci