HVIDR-a: Osuđujemo napad, ali ni Kukiću maslo nije za Ramazana

Slavo Kukić, napad, Dragan Čović, Dario Kordić, Slavo Kukić, Slaven Bevanda, napad, Slavo Kukić, napad, Mostar, Slađan Bevanda, Slavo Kukić, HVIDRA, osuda
...priopćila je Udruga HVIDR-a Grada Mostara povodom fizičkog napada člana njihove udruge Maria Sušca na sveučilišnog profesora Slavu Kukića.

No, HVIDR-a ističe kako ''žalosti i vrijeđa činjenica da se svakodnevno u javnom prostoru, a posebice od strane političkog Sarajeva, stigmatiziraju i proglašavaju egzekutorima nečije politike invalidi Domovinskoga rata koji danas zbog razno- raznih Helezovih revizija žive na rubu egzistencijalnog minimuma''.

''Jedan od njih je i naš član Mario Sušac, 80 postotni invalid Domovinskoga rata kojeg su nepravda, težak život i blaćenje ljudi i osoba iz novije povijesti borbe za opstojnost hrvatskoga naroda u BiH natjerali na afektivno ponašanje i nepromišljeni čin. Dok je profesor Slavo Kukić uspavan u svom hedonističkom akademskom okruženju dočekao početak rata na ovim prostorima daleko od svih ratnih djelovanja naš član Mario Sušac dragovoljno je napustio izvrsno plaćen posao u Njemačkoj i vratio se u Domovinu stavljajući se u službu obrane svog naroda i ognjišta'', navodi se u priopćenju i dodaje da je Sušac bio ranjen i prognan, a da ''profesor postaje vlasnikom nebrojenih vrijednih nekretnina''.

HVIDR-a u priopćenju navodi kako je ''na temelju retorike kojom se profesor Kukić služi razvidno je kako je gospodin profesor duboko u izbornoj kampanji i prikuplja političke poene na muci vlastitoga naroda'' navodeći kako mu ''nije, kako se u narodu kaže, maslo za Ramazana''.

''Taj propali kandidat SDP BiH za mandatara državne Vlade i magistar marksizma je tijekom cijele 2003. godine "krao struju" u čemu su ga ulovili djelatnici Elektroprivrede HZ Herceg Bosna, a dok je obnašao dužnost predsjednika Nadzornog odbora HT Eroneta i Upravnog odbora RTV Federacije BiH oprane su desetine milijuna maraka preko marketinških agencija. Na koncu podsjetimo i da je upravo profesora Kukića Ured visokog predstavnika u BiH (OHR) prozvao kao čovjeka koji se stalno poziva na vladavinu prava, a krši ih prijetnjama koje su izvan pravnih normi i vladavine prava'', navodi se u priopćenju u kojem se upozorava na kalvariju koju je Sušac prošao.

''Jedino što je zapalo našeg člana bili su slabo plaćeni poslovi, a profesorova kćer dok se još tinta na svjedodžbi nije ni osušila nagrađena je s radnim mjestom u HT Eronetu. Upravo kao i brojni mamini i tatini sinovi onih protiv kojih smo se borili, a koji i dan danas zauzimaju dobro plaćena mjesta u državnim i javnim institucijama, dok se naše članstvo kontinuirano izvodi iz prava'', navedeno je u priopćenju HVIDR-e.