FOTO  Biciklistička karavana prijateljstva Mostar - Vukovar stigla na pola puta

Vidi originalni članak

Nakon jučerašnjeg ugodnog dana za vožnju do Kiseljaka, karavana je danas do 90 kilometara udaljenog Žepča vozila po kišnom vremenu a zadnjih deset kilometara i po jakom pljusku. Međutim to nije poremetilo ozračje među sudionicima, dapače, većim dijelom karavana je bila u pjevačkom raspoloženju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karavanu je jutros ispratio načelnik Kiseljaka Mladen Mišurić Ramljak i bivši član Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović, a doček u Žepču organizirao je tamošnji predsjednik Biciklističkog kluba Miroslav Ilić. Po dolasku u Žepče sudionici su zapalili svijeće ispred središnjeg spomen obilježja u Žepču.

Karavnu je na sredini današnje dionice dočekao poduzetnik iz Viteza Franjo Šarić koji za sudionike osigurao okrijepu te im poželio sretan put.

Sutra karavana ide prema Orašju i Županji, dionica je duga oko 140 kilometara.

Na put dug 420 kilometara u ponedjeljak je krenulo 40-tak biciklista iz Mostara, Gruda, Tomislavgrada, Livna, Ljubuškog, Čitluka, Međugorja, Busovače, Metkovića, Osijeka i Vukovara i Žepča.

Pokrovitelji karavane su predsjednik FBiH Živko Budimir, Sportski savez Grada Mostara i Grad Vukovar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cilj karavane je unaprijediti prijateljske odnose između Grada Mostara i Grada Vukovara koji su okrunjeni potpisivanjem sporazuma o prijateljstvu i suradnji, te odavanje počasti svim stradalima u BiH i Hrvatskoj, posebice u Vukovaru.

Najstariji sudionik biciklističke karavane ima 54. godine, a najmlađi 9. godina,

Tijek same karavane može se pratiti na facebook stranici www.facebook.com/karavanaprijateljstva

Vezani članci