Mostarski osnovci podučavani o pravilima ponašanja biciklista u prometu

Predavanje bicikl udruženje Nešto više
U.G. Nešto više

Ususret Svjetskom danu bez automobila i u sklopu obilježavanja početka Europskog tjedna mobilnosti članovi Udruge 'Nešto Više' održali su u partnerstvu sa mostarskim osnovnim školama i udrugom 'Herzegovina bike' predavanja o sigurnosti, ponašanju i pravilima za sudjelovanje biciklista u prometu, osnovnim vrstama i dijelovima bicikla te pravilnom korištenju zaštitne opreme u sklopu projekta 'Mostar - Prostori koji pokreću'.

Ekipa iz 'Herzegovina Bike' učenicima i učenicama osnovnih škola J.U. Osnovna škola Blagaj, Osnovna škola 'Marin Držić' Buna i O.Š. 'Bartol Kašić' Rodoč održala je radionicu o biciklističkom bontonu, a sve naučeno djeca su mogla isprobati i u praksi prolaskom profesionalnog poligona uz nadzor trenera i mjerenje vremena. Svi su proglašeni pobjednicima i dodijeljene su im i prigodne nagrade za sudjelovanje.

Predavanje bicikl udruženje Nešto više

Ista ovakva akcija održava se u ponedjeljak, 19.9. od 10 sati ispred O.Š. 'Bijelo Polje' Potoci, Mostar i organizatori pozivaju svu zainteresiranu djecu da se pridruže. Sudjelovanje je besplatno, osigurana su osvježenja i oprema, a preporučuje se ako je moguće doći vlastitim biciklom.