FOTO  Biciklistički pozdrav iz Mostara

Biciklisti 2023 Rondo
Hercegovina.info

Mnogi su sunčanu nedjelju odlučili iskoristiti u prirodi, odnosno vozeći bicikl uz druženje. Nekoliko stotina biciklista sa Rondoa je krenulo u obilazak južnih mostarskih prigradskih naselja, ali i nekih turističkih znamenitosti.

"S nama je danas više stotina biciklista. Došla je ekipa iz Crne Gore, Hrvatske i cijele Bosne i Hercegovine. Danas ćemo u najboljem svjetlu prezentirati 'Ćirinu prugu', našu cikloturističku ponudu, prvu dionicu od Mostara do Čapljine", rekao je z Fenu organizator biciklijade i predsjednik Udruge 'HercegovinaBike' Toni Zorić.

Dodao je kako u ovoj godini planiraju organizirati ukupno šest biciklijada, odnosno promotivnih događaja te je napomenuo da sudionike na svim događajima prate cikloturistički vodiči koji će iz prve ruke prezentirati ponudu i ljepote Hercegovine svojim gostima. U promotivnoj biciklijadi sudjeluje i mostarski gradonačelnik Mario Kordić koji je naglasio kako se ovim događajem otvara sezona cikloturizma u Mostaru.

Izrazio je zadovoljstvo što u biciklijadi sudjeluje veliki broj građana, ali i posjetitelja. "Mi smo, kao Grad Mostar, iskoristili priliku promovirati i službeno krenuti s projektom kojega radimo zajedno s poduzećem 'Nextbike'. Naime, duže vrijeme najavljujemo kako će Grad Mostar krenuti s javnim biciklima, a danas je taj službeni početak", otkrio je Kordić.

Biciklisti su tako danas u obilasku Blagaja, Bune, Bačevića, Maloševića, Počitelja, Čapljine. U narednom razdoblju planirana je i vožnja južnom trasom nekadašnje željezničke pruge 'Ćiro' i to od Ravnog do Trebinja.