Martina Mlinarević Sopta: Miševi, okanite se Širokog

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Odvratno je naime vidjeti da veliku sportsku feštu jednog grada, pojedinci pokušavaju minorizirati i minirati kojekakvim političkim idiotlucima.

Odvratno je gledati kako se zbog jeftinog politikanstva u drugi plan stavljaju nezaboravni dečki, besprijekoran rad kluba, napor i trud svih onih koji čitavu godinu i sve ove dosadašnje godine rade na kvaliteti igre i odličnom štimungu na Pecari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvratno je pročitati kako virtualni ratnici nešto predbacuju posjetiteljima utakmice, stanovnicima Širokog koji žive za košarku, koji podržavaju dečke na svim utakmicama, a ne samo ovoj zadnjoj, kao većina „trendsetera" koji se dođu uslikati na finalu.

Pa je kao ta utakmica trebala biti poligon gdje će se dati „krucijalne lekcije" Bošnjacima putem tv-prijenosa. Pa su kao obični ljudi krivi jer nisu tlapnje kojekakvih miševa iza monitora razvukli na transparente i jer su se, pazite te sramote, udostojili uživati u trenutku kojeg su dugo čekali i zaslužili.

Ti miševi koji danas navijačima i posjetiteljima predbacuju jer u svom srčanom navijanju nisu spomenuli Herceg-Bosnu, su inače poznati internet fajteri i čitavo domoljublje im stane na 17inčni monitor.

Odvratno je vidjeti kako se manipulira sa činjenicama i kako su pojedinci zbog Dodika u stanju izvrnuti čitavu situaciju naopako, pa i pridodati ovacije tamo gdje ih uopće nije bilo, a zaboraviti srednji prst ondje gdje ga je itekako bilo. Zaluđenost je blesava stvar. Pogotovo ako vam zaslijepi oči u tolikoj mjeri da zbog te fascinacije imate potrebu pljuvati po običnim, ništa-krivim ljudima.

Samo zato što ih neka budala ne impresionira onoliko koliko je to "modernim wireless hrvatstvom" propisano. Samo zato jer su odlučili proslaviti sportski uspjeh bez da u njega umješaju političke konotacije. Samo zato jer nisu pristali da im ova velika titula bude još jedno sredstvo za izbacivanje frustracija i što nisu željeli da se njihov grad opet stavlja pod zajednički nazivnik primitivizma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od pojedinaca, usuđujem se potpisati imenom i prezimenom, nisam aplaudirala Dodiku, ne smatram da su navijači u sinošnjem spektaklu trebali biti instrument obračuna s Federacijom i beskrajno sam ponosna na Široki Brijeg i one strašne, velike IGRAČINE, za koje su neki dopustili da padnu u drugi plan poradi sasvim nebitnih stvari.

Martina Mlinarević-Sopta l poskok.info

Vezani članci