TREĆE SE NE ISPLATI Budi profesionalni Hrvat, ili se ne sjećaj hrvatstva

BIH, izbori, hrvatski odgovor, vikar Vrhbosanske nadbiskupije, hrvatske žrtve, Hrvati, Martina Mlinarević - Sopta

Bosnu i Hercegovinu, kao što je poznato čine tri, ovisno o entitetu manje ili više obespravljena naroda. Nacionalno si ovdje definiran odmah u utrobi, pa čim se rodiš znaš tko si, odakle si i kako se i kojem bogu moliš.

Međutim, u novijim definicijama Bosne i Hercegovine morati će biti zavedene i posebne vrste Hrvata, Srba i Bošnjaka. Prije svega vrijeme je kada moramo staviti ruku na srce i reći da postoji manjina koja vlada većinom, te da među nama žive Hrvati, Srbi i Bošnjaci koji su svoje nacionalno debelo unovčili. Suprotno njima egzistiraju i oni koji su negirajući svoj rod i porod došli na funkcije na koje nikada ne bi došli prirodnim putem – nego rupama do zvijezda. Jedni su prouzročili druge, a dva zla međusobno se hrane. 

Tko su prvi? Ne postoji zasigurno zemlja u svijetu gdje se više kralo busajući se u nacionalna prsa, da se pljačka zakloni hrvatstvom, bošnjaštvom ili srpstvom, ili konfrontirajući to troje. Ne postoji zemlja na svijetu iz koje su politički nositelji nacionalnih interesa otjerali više nacionalnog interesa – mladih obitelji. Desnu ruku na srce, lijevu duboko u javne nabave, proračune i poduzeća, što bi jedino mudro izrekao Bernardić.

Hrvatima, Bošnjacima i Srbima, koji nisu profesionalizirali svoj nacionalni identitet, te svoga Boga, narod i zemlju vole džaba, gratis i onako iz srca u pitanje se često dovodi zdrav razum, jer to nije nimalo profitabilan odabir.

Profesionalni Hrvat, Srbin i Bošnjak dobro živi, obični Hrvat, Srbin i Bošnjak je promašio zemlju, pa često on i njegovi sele u neku susjednu, ili Angelinu. Za razliku od prvih, uporedo se javljaju i oni drugi - koji su unovčili negiranje vlastita identiteta, i kao takvi visoko kotiraju u Sarajevu, a pomažu prvima da uspješnije parazitiraju u svome korpusu.

Martina Mlinarević, veleposlanica BiH u Češkoj, izjavila je da nikad nije čula da su ona i njezina obitelj Hrvati, a rođena je u srcu Hercegovine. 

“Mi smo rođeni u Ljubuškom, čitav život smo živjeli u Ljubuškom. Ja nikada u životu nisam čula da smo mi Hrvati. Mi smo živjeli u jednom prekrasnom ambijentu u kojem je bilo miješano društvo mojih roditelja i dan danas. Tako smo odgajani da poštujemo sve i svakoga”, izjavila je Martina Mlinarević pri tome istaknuvši da sve što su hrvatsko imali u kući je drveni pleter, u kojeg se uspe rakija.

Osim pletera Mlinarević se svog hrvatstva može sjetiti i svaki put kada uzme plaću, do koje ju je doveo drugi bošnjački član Predsjedništva Željko Komšić koji se svoga hrvatstva mora sjetiti također kad uzima plaću, jer ju uzima iz reda Hrvata, a zahvaljujući njima profesionalni Hrvati, dulje i snažnije egzistiraju na grbači Hrvata koji nisu zaslužili ni prve ni druge