Martina Mlinarević Sopta: Miševi, okanite se Širokog

Odvratno je naime vidjeti da veliku sportsku feštu jednog grada, pojedinci pokušavaju minorizirati i minirati kojekakvim političkim idiotlucima.

Odvratno je gledati kako se zbog jeftinog politikanstva u drugi plan stavljaju nezaboravni dečki, besprijekoran rad kluba, napor i trud svih onih koji čitavu godinu i sve ove dosadašnje godine rade na kvaliteti igre i odličnom štimungu na Pecari.

Odvratno je pročitati kako virtualni ratnici nešto predbacuju posjetiteljima utakmice, stanovnicima Širokog koji žive za košarku, koji podržavaju dečke na svim utakmicama, a ne samo ovoj zadnjoj, kao većina „trendsetera" koji se dođu uslikati na finalu.

Pa je kao ta utakmica trebala biti poligon gdje će se dati „krucijalne lekcije" Bošnjacima putem tv-prijenosa. Pa su kao obični ljudi krivi jer nisu tlapnje kojekakvih miševa iza monitora razvukli na transparente i jer su se, pazite te sramote, udostojili uživati u trenutku kojeg su dugo čekali i zaslužili.

Ti miševi koji danas navijačima i posjetiteljima predbacuju jer u svom srčanom navijanju nisu spomenuli Herceg-Bosnu, su inače poznati internet fajteri i čitavo domoljublje im stane na 17inčni monitor.

Odvratno je vidjeti kako se manipulira sa činjenicama i kako su pojedinci zbog Dodika u stanju izvrnuti čitavu situaciju naopako, pa i pridodati ovacije tamo gdje ih uopće nije bilo, a zaboraviti srednji prst ondje gdje ga je itekako bilo. Zaluđenost je blesava stvar. Pogotovo ako vam zaslijepi oči u tolikoj mjeri da zbog te fascinacije imate potrebu pljuvati po običnim, ništa-krivim ljudima.

Samo zato što ih neka budala ne impresionira onoliko koliko je to "modernim wireless hrvatstvom" propisano. Samo zato jer su odlučili proslaviti sportski uspjeh bez da u njega umješaju političke konotacije. Samo zato jer nisu pristali da im ova velika titula bude još jedno sredstvo za izbacivanje frustracija i što nisu željeli da se njihov grad opet stavlja pod zajednički nazivnik primitivizma.

Za razliku od pojedinaca, usuđujem se potpisati imenom i prezimenom, nisam aplaudirala Dodiku, ne smatram da su navijači u sinošnjem spektaklu trebali biti instrument obračuna s Federacijom i beskrajno sam ponosna na Široki Brijeg i one strašne, velike IGRAČINE, za koje su neki dopustili da padnu u drugi plan poradi sasvim nebitnih stvari.

Martina Mlinarević-Sopta l poskok.info