Studenti u Mostaru pokrenuli Hrvatski studentski politološki forum

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Na Osnivačkoj skupštini su osim studenata ujedno i članova Foruma sudjelovali i gosti: doc. dr. Mile Lasić, profesor na Filozofskom fakultetu, Tonka Krešić – predsjednica studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru s delegacijom, Marin Vican – predsjednik Debatnog kluba Mostar a delegacijom ,  te  Anita Primorac – predsjednica AISEC-a – podružnica Mostar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku Osnivačke skupštine prisutnima se obratila Tonka Krešić koja je u ime Studentskog zbora ovom  projektu dala punu potporu.

Nakon toga su kroz uvodne govore Hrvatski studentski politološki predstavili članovi Inicijativnog odbora Slaven Zeljko, Vedran Kožul i Marin Marić koji su istaknuli da će se Hrvatski studentsk politološki objektivno i argumentirano baviti političkim i politološkim temama koje su važne za zajednicu u kojoj živimo.  
Doc. dr. Mile Lasić pružio je potporu projektu od strane profesora, te je održao zanimljivo mini—predavanje o položaju politologa u njemačkom društvu.

Marko Šarić, predstavnik studenata Filozofskog fakulteta dao je potporu Forumu u ime dekanice Slavice Juke.
Nakon govora jednoglasno je usvojen Statut Hrvatskog studentskog politolškog foruma. Za predsjednika Hrvatskog studentskog politološkog foruma s 32 glasa za i 1 suzdržanim izabran je Vedran Kožul iz Širokog Brijega. Za potpredsjednike su izabrani Slaven Zeljko (Široki Brijeg/Mostar) s 31 glasem za i 2 suzdržana, te Marin Marić iz Mostara s 32 glasa za i 1 protiv. Za glavnu tajnicu je izabrana Anita Galić iz Širokog Brijega s 32 glasa za i 1 protiv. Program je vodio Karlo Vrljić iz Bugojna.
Vodstvo Hrvatskog studentskog politolškog foruma najavilo je da će na svojim sjednicama i javnim tribinama poseban naglasak staviti na rasprave o  položaju hrvatskog naroda i medija na hrvatskom jeziku u Bosni na Hercegovini. Velika pažnja će se posvetiti i položaju studenata i Sveučilišta u Mostaru, kao jedine visokoškolske ustanove u BiH koja nastavu izvodi na hrvatskom jeziku. Također Hrvatski studentski politološki forum će posebno istaknuti ulogu politologa koji su itekako potrebni ovoj zajednici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slijedeći tjedan će se održati i prva tematska sjednica s temom „Treći hrvatski predsjednik i Hrvati u BiH.“
Nakon Osnivačke skupštine uz pokroviteljstvo Studentskog zbora i Filozofskog fakulteta organiziran je i domjenak za goste i članove Hrvatskog studentskog politološkog foruma.

   

ABCportal.info (FOTO Ivan RAMIĆ)

Vezani članci