Radionica za predsjedavajuće i tajnike Općinskih vijeća

Vidi originalni članak

Radionica se provodi u sklopu projekta "Podrška savezima općina i gradova", čiji je jedan od osnovnih ciljeva jačanje veze Saveza općina i gradova FBiH sa svojim članicama putem suradnje s općinskim vijećima, a posebice s predsjedavajućim i tajnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktorica Saveza općina i gradova FBiH Vesna Travljanin u izjavi za Fenu kazala je kako su općinska vijeća za Savez vrlo važna te kako se kroz ovu radionicu u direktnom međusobnom kontaktu i komunikaciji žele iznaći mogućnosti buduće suradnje i usluga koje Savez može i treba pružiti općinskim vijećima.

"Suština rada Saveza je da mi prema Zakonu o načelima lokalne samouprave zastupamo interese članica u parlamentu, pred sudovima, kod izrade zakonskih propisa, a također radimo i educiranje, između ostalih, i općinskih vijeća. Dakle, želimo unaprijediti rad, identificirati oblasti suradnje i dalje raditi na razvoju lokalne samouprave, jer svi znamo da je to najbliža razina vlasti građanima i da tu građani, prema službenim istraživanjima Europske unije, ostvaruju više od 70 posto svojih potreba", kazala je Travljanin.

Predstavnike Saveza općina i Gradova FBiH, Parlamenta FBiH, Misije OESS-a u BiH, te sudionike radionice pozdravila je i Radmila Komadina, glavna savjetnica Gradonačelnika Mostara

-Ovaj projekt koji radite u suradnji sa Savezom općina i gradova Republike Srpske i potporu OESS-ove Misije u BiH, svakako će biti od velike pomoći svima nama. Nažalost Grad Mostar je jedina jedinica lokalne samouprave u BiH u kojoj nisu održani izbori i koji nema Gradsko vijeće, stoga se iskreno nadam kako ćemo u skoroj budućnosti i mi prestati biti negativan izuzetak i da ćemo najbolje iz ovog Projekta, u skoroj budućnosti primijeniti u praksi.

Moje čestitke organizatoru i svima koji daju potporu ovom projektu te dobar i kvalitetan rad svim sudionicima radionice. Jer samo suradnjom i dijalogom možemo izgrađivati naše međusobne odnose i graditi bolju budućnost za naš grad i sve njegove građane, istaknula je Komadina.

Vezani članci