RADMILA KOMADINA Nova savjetnica gradonačelnika Mostara prijavljena FUP-u

Radmila Komadina
hercegovina.info

Glavna savjetnica Radmila Komadina kazneno je prijavljena Federalnoj upravi policije zbog zlupotrebe položaja. Kaznenu prijavu potpisuje skupina koja se naziva “radnici Grada Mostara”, a navode da "Komadina, kada je preuzela vijećničku dužnost, nije napustila dužnost glave savjetnice, odnosno nastavila je primati i vijećnički paušal od 650 maraka i plaću glavne savjetnice od 5000 maraka mjesečno".

Iz Grada Mostara pak kažu da nijedan vijećnik još uvijek nije primio paušal te da glavna savjetnica gradonačelnika nema komentar, osobito ako je prijava otišla na adresu FUP-a. Ovo pak nije i jedina prijava protiv glavne savjetnice.

Kaznene prijave protiv Komadine spominjao je i SDP-ov Sanel Žuljević, koji je na zadnjoj sjednici Vijeća rekao da ima saznanja da postoje neke kaznene prijave. Te koje on spominje odnose se na kolektore.

Radmila Komadina

Mi protiv gospođe nemamo ništa, ali mislim da nakon 15 godina rada na jednom mjestu, da se čovjek zamori i da je potrebna promjena. Mi, kad bi glasovali za gospođu Komadinu, bi prevarili naše birače, jer smo rekli da ćemo inzistirati na promjenama. Pored toga imamo informacije, ne znamo koliko su točne, da gospođa Komadina ima neke kaznene prijave od nekih udruženja građana. Jesam li u pravu - ne znam, ali mislim da će to biti teret gradonačelniku”, kazao je, između ostalog, Žuljević. 

SDA i HDZ su, nakon što je Komadina 15 godina glavna savjetnica Ljubi Bešliću, za kojeg je potpisivala i brojnu dokumentaciju koja će biti, ili jeste, predmet sporova, ponovno istu izabrali za pomoćnicu gradonačelniku Kordiću.  Dan prije sjednice, imenovanje iste na Odboru za imenovanje su odbili vijećnici HRS-a, Naše stranke i SDP-a. Sutradan se predsjednik Vijeća, SDA-ov Salem Marić bavio time je li se ta informacija trebala pojaviti u medijima, umjesto da se bavio desetljećem i pol (ne)rada glavne savjetnice. Kazano je, između ostalog, da se ne zna što je ona u minulom radu radila, te joj treba dati priliku?

Treba podsjetiti da je protiv imenovanja Komadine za savjetnicu bio HRS (Bubalo i Šunjić protiv, Bevanda suzdržan), SDP i Naša stranka. Novu priliku nakon što je 15 godina bila dio stare garniture dalu su joj HDZ, SDA i SNSD-ov Milivojević.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.