Otvaranje novih studija u akademskoj godini 2014./2015. na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti

Vidi originalni članak

... prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru u akademskoj godini 2014./2015. Trenutna potražnja za novim obrazovnim profilima na tržištu rada i interes praćenja modernih trendova Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti dovelo je do otvaranja novih studija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče preddiplomskih studija, od akademske godine 2014./15. na našem Fakultetu budući studenti moći će upisati po prvi puta preddiplomski studij Informatike i tehnike, potom preddiplomske i diplomske studije istraživačke Biologije, Kemije i Fizike.
Također, ponosni smo što će biti moguće upisati i jednogodišnji program stručne pedagoško psihološko-didaktičko-metodičke izobrazbe nastavnika. Ovaj program se odnosi na nastavnike osnovnih i srednjih škola koji su završili nenastavničke studije (primjerice inženjeri i sl.). Prema trenutno važećim propisima nastavnici sa završenim nenastavničkim studijima moraju imati 60 ECTS bodova iz spomenutog područja ukoliko su angažirani na poslovima nastavnika u osnovnim i srednjim školama u BiH i Hrvatskoj. Nadamo se kako će naši novih studiji biti prepoznati od strane maturanata, odnosno budućih studenata.

Ovim putem, željeli bismo posebno naglasiti i otvaranje novog interdisciplinarnog doktorskog studija Ekologija, zaštite prirode i okoliša, čije je otvaranje podržano sredstvima Vlade Republike Hrvatske u iznosu od 700 000 HRK. Natječaj za upis u 1. godinu studija će biti uskoro objavljen u javnim glasilima.
Za sve informacije o postojećim i novim studijima posjetite našu web stranicu

www.fpmoz.ba.

Vezani članci