FOTO  FPMOZ: Održan Dan otvorenih vrata studija fizičke kulture - 11.03.2016

Vidi originalni članak
Održan dan otvorenih vrata Studija fizičke kulture u sklopu predstavljanja Fakulteta prirodoslovno matematičkih i odgojnih znanosti. U kampusu 2 u Rodoču okupilo se više od 200 učenica i učenika zainteresiranih za ovaj studij, iz više od 20 srednjih škola sa područja Hercegovine i Dalmacije koji su došli pod vodstvom svojih profesora tjelesne i zdravstvene kulture. Sam program dana ovorenih vrata realiziran je kroz tri cijeline:
Prvi dio se odnosio na predstavljanje plana i programa studija fizičke kulture, uvjeta upisa ovog studija i svega potrebnog prilikom prijemnog ispita. U sklopu ovog djela studentima su se obratili prodekan Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti dr.sc. Marin Ćorluka koji je govorio o važnosti tjelesne i zdravstvene kulture u današnje vrijeme. Doc.dr.sc. Zoran Čuljak predstavio je plan i program studija nakog čega je pušten kratki promotivni film o Studiju fizičke kulture.
Drugi dio programa odnosio se na iskustva studenata koji su prenijeli svoje utiske studiranja i ono što ih je potaklo da upišu ovaj studij. Uz studente redovitog studija Fizičke kulture u ovom djelu su gosti bili i proslavljeni hrvatski sportaši, nogometaš Mate Bilić i rukometaš Nikiša Kaleb, koji su studenti stručnog studija kineziologije u Mostaru. Prodekan Ćorluka je istakao zadovoljstvo što su ovi vrhunski sportaši izabrali baš studirati u Mostaru, te ih zamolio da svim prisutnima prenesu iskustva vrhunskog sporta i važnosti tjelesne aktivnosti. Pored njih studentima se obratio i predsjednik Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine Marijan-Matun Kvesić. Gospodin Kvesić je rekao kako je sport danas jako važan dio društva, te da se kroz njega odgajaju i razvijaju zdravi mladi ljudi, kao i da je u tom pogledu važnost tjelesne i zdravstvene kulture nezamjenjiva.
Treći dio programa obuhvatio je praktične radionice i prezentacije dijela programa studija Fizičke kultura, kroz demonstracije studenata, i interaktivne razgovore između učenika i studenata kao i profesora. Ovaj dio je učenicama i učenicima pokazao što ih zapravo čeka ukoliko se odluče studirati studij fizičke kulture, čime je na vidljivo zadovoljstvo svih pristupnih završen program predstavljanja studija fizičke kulture.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci