FOTO  FPMOZ: Održan Dan otvorenih vrata studija fizičke kulture - 11.03.2016

FPMOZ, kampus 2, kampus rodoč,  Doc.dr.sc. Zoran Čuljak, prof.dr.sc. Marin Ćorluka
Održan dan otvorenih vrata Studija fizičke kulture u sklopu predstavljanja Fakulteta prirodoslovno matematičkih i odgojnih znanosti. U kampusu 2 u Rodoču okupilo se više od 200 učenica i učenika zainteresiranih za ovaj studij, iz više od 20 srednjih škola sa područja Hercegovine i Dalmacije koji su došli pod vodstvom svojih profesora tjelesne i zdravstvene kulture. Sam program dana ovorenih vrata realiziran je kroz tri cijeline:
Prvi dio se odnosio na predstavljanje plana i programa studija fizičke kulture, uvjeta upisa ovog studija i svega potrebnog prilikom prijemnog ispita. U sklopu ovog djela studentima su se obratili prodekan Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti dr.sc. Marin Ćorluka koji je govorio o važnosti tjelesne i zdravstvene kulture u današnje vrijeme. Doc.dr.sc. Zoran Čuljak predstavio je plan i program studija nakog čega je pušten kratki promotivni film o Studiju fizičke kulture.
Drugi dio programa odnosio se na iskustva studenata koji su prenijeli svoje utiske studiranja i ono što ih je potaklo da upišu ovaj studij. Uz studente redovitog studija Fizičke kulture u ovom djelu su gosti bili i proslavljeni hrvatski sportaši, nogometaš Mate Bilić i rukometaš Nikiša Kaleb, koji su studenti stručnog studija kineziologije u Mostaru. Prodekan Ćorluka je istakao zadovoljstvo što su ovi vrhunski sportaši izabrali baš studirati u Mostaru, te ih zamolio da svim prisutnima prenesu iskustva vrhunskog sporta i važnosti tjelesne aktivnosti. Pored njih studentima se obratio i predsjednik Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine Marijan-Matun Kvesić. Gospodin Kvesić je rekao kako je sport danas jako važan dio društva, te da se kroz njega odgajaju i razvijaju zdravi mladi ljudi, kao i da je u tom pogledu važnost tjelesne i zdravstvene kulture nezamjenjiva.
Treći dio programa obuhvatio je praktične radionice i prezentacije dijela programa studija Fizičke kultura, kroz demonstracije studenata, i interaktivne razgovore između učenika i studenata kao i profesora. Ovaj dio je učenicama i učenicima pokazao što ih zapravo čeka ukoliko se odluče studirati studij fizičke kulture, čime je na vidljivo zadovoljstvo svih pristupnih završen program predstavljanja studija fizičke kulture.