WAGNER ZA HERCEGOVINA.INFO Na Pecari je uvijek padalo više pogodaka, ali očekujem to danas i u Mostaru

Wagner Santos Lago, NK Široki Brijeg
NK Široki Brijeg

Danas se na stadionu HŠK Zrinjski pod Bijelim Brijegom igra hercegovački derbi u kojem će Zrinjski dočekati Široki Brijeg. Utakmica je to koja je uvijek izazivala zanimanje nogometne javnosti i navijača, a nerijetko su to bili susreti s fantastičnom igrom, preokretima, potezima i pogocima. 

Legendarni nogometaš Širokog Brijega, Brazilac Wagner Santos Lago, kaže kako su ti dvoboji češće atraktivniji bili na Pecari, no nada se da ćemo odličnu utakmicu gledati danas u Mostaru.

"Kada je u pitanju hercegovački derbi to uvijek bude prava utakmica s odličnim ambijentom, ali danas tog ambijenta neće biti. Obje momčadi vole se nadigravati i igrati otvoren nogomet. Po tradiciji ipak uvijek više golova bude na Pecari nego pod Bijelim Brijegom, ali nadam se da će danas u Mostaru biti odlična utakmica s puno pogodaka. Mislim da će danas biti tri do četiri pogotka", kaže Wagner.

Malu prednost Wagner ipak daje Plemićima.

"Zrinjski ima prednost budući da je većina igrača dugo igra u Premijer ligi i imaju iskustvo i prednost domaćeg terena. S druge strane mi smo imali velikih problema s koronavirusom i to će biti najveći problem. Momci se tek vraćaju u natjecateljsku formu i to se vidjelo i protiv Olimpika koliko je ostavilo traga na njima. No, Široki ima jednu mladu i dobru momčad i mislim da će odigrati jako dobru utakmicu.

No, kaže da igračima Širokog ne smije nedostajati motiva.

"Znam po sebi kada sam igrao. Za utakmice protiv Zrinjskog, Želje i Sarajeva igračima ne treba motiv, tu moraš dati sve od sebe na terenu."

Razgovarao je Wagner s nama vozeći se s juniorima na gostovanje kod Krupe. Igrači koje vodi pokazali branili su čast prve momčadi kod Tuzla CItyja.

"Imamo jaku lijepu budućnost. Mi smo poznati po tome da se u našoj omladinskoj školi jako dobro radi. Imamo jednu odličnu generaciju, koja je zbog okolnosti imala priliku pokazati se u Tuzli. Vidjeli ste kako su to dobro napravili. Ti momci će biti budućnost našeg kluba i oni su jedna generacija koja jako puno obećava", zaključio je Wagner za hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.