BIVŠI PLEMIĆ PRIHVATIO BARBAREZOV POZIV Stjepan Radeljić očekuje se na sljedećem okupljanju reprezentacije BiH

Stjepan Radeljić,Sheriff,Stadion HŠK Zrinjski
Hercegovina.info

Stjepan Radeljić (26) jedno je od najvećih otkrića ove sezone u hrvatskom prvenstvu. Visoki stoper došao je ljetos u Rijeku iz moldavskog Sheriffa, kao čovjek koji je sa spomenutim klubom igrao Ligu prvaka, ali nije uvijek bio prvotimac, piše scsport.ba

Dugo je na pravu priliku čekao i u Rijeci, gledao je u prvom dijelu sezone u leđa iskusnijima, Emiru Dilaveru i Mateju Mitroviću.

U drugom dijelu sezone dobio je priliku što zbog ozljeda konkurenata, što zbog sjajnih igara. U kontinuitetu je počeo pokazivati sjajne igre. Igrao je toliko dobro da ga se spominjalo i u kontekstu poziva u hrvatsku reprezentaciju.

Ipak, od toga neće biti ništa. Kako pišu 24sata, Radeljić će zaigrati za A reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Rodom je iz Nove Bile u BiH. Nastupao je za reprezentaciju Hrvatske do 19 godina, ali i za reprezentacije Bosne i Hercegovine do 19 i 21 godinu.

U karijeri je igrao za Zrinjski, Stuttgart II, NK Osijek II, Široki Brijeg i Sheriff. Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura.

Selektor Zmajeva Sergej Barbarez pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju, javlja isti izvor.

Radeljić će se uskoro i službeno naći na popisu, razgovori su obavljeni, a iz izvora bliskih nogometašu te NK Rijeka Sportsport.ba saznaje da je sjajni defanzivac prihvatio poziv, te će se pojaviti na sljedećem okupljanju reprezentacije.

Radeljić je ove sezone odigrao 32 utakmice za Rijeku, uz po gol i asistenciju.