ANĐELO KORDIĆ Bivši nogometaš Zrinjskog odličan u Zadru. Zabija, asistira i drugi je najbolji igrač lige

Anđelo Kordić Zadar
HNK Zadar

HNK Zadar blizu je plasmana u viši rang natjecanja. Nekadašnji prvoligaš sa Stanova tri kola prije kraja ima četiri boda prednosti u odnosu na drugoplasiranu Zagoru i blizu je ulaska u 2. NL što je i cilj ovog kluba kojeg novi investitori žele vratiti tamo gdje i pripada. Momčad je stoga uoči ove sezone znatno pojačana, a među igračima koji su stigli u dres Zadra je i bivši nogometaši HŠK Zrinjski Anđelo Kordić.

On je na Stanove stigao iz Jadrana, nakon što je prethodno igrao u GOŠK-u iz Gabele i Zrinjskom kojeg je napustio u srpnju 2021. godine. Četvrtu godinu u nizu Kordić je s različitim klubovima bio jesenski prvak, a ove sezone igra u životnoj formi. Iako se radi o obrambenom igraču, za Zadar je ove sezone upisao četiri pogotka te čak deset asistencija.

Sadržaj se učitava...

"Uistinu sam zadovoljan igrama ove sezone.Upisao sam deset asistencija i postigao četiri pogotka. S obzirom na poziciju mislim da je to dobra statistika, a plod toga je uigrana i napadački orijentirana ekipa. Igramo u sustavu 3-5-2, tako da igram poziciju desnog krila", kaže Kordić za Hercegovina.info.

U Zadar je kako smo i napisali stigao iz Ploča gdje klub nije imao velikih ambicija. Nije puno razmišljao nakon poziva.

"Najprije smo osvojili ligu i izborili ulazak u veći rang, Drugu NL koja se te godine osnovala. Imali smo dobru sezonu i u Drugoj NL smo bili čak 25 kola vodeća ekipa lige, ali nije bilo ambicija za viši rang i na kraju smo ispustili prvo mjesto. Nakon toga dobio sam poziv iz HNK Zadra. U razgovoru s njima uvidio sam da klub ima velike ambicije, nisam se puno mislio i stigao sam ovdje. O klubu sam ranije čuo sve najbolje, znao sam da će tu biti i nekoliko mojih bivših suigrača i trener koji nas je vodio u Jadranu, pa nisam ni sumnjao u kvalitetu rada. Što se tiče kluba i uprave  mogu iskazati samo sve pohvale", kaže.

Ne sumnja u plasman u viši rang.

"Tri su utakmice do kraja, a imamo četiri boda prednosti. Uvjeren sam da ćemo to mirno privesti kraju na radost svih navijača, ali i ljudi u klubu".

Anđelo Kordić Zadar

S obzirom na igre, Kordić bi mogao i napustiti Stanove.

"Sada je najvažnije da izborimo plasman u Drugu NL, pa ćemo vidjeti na ljeto što će se događati", kratko će.

Zrinjski redovno prati i bodri, ali ostaje mali žal zbog odlaska.

"Naravno da mi je žao sto nisam dobio priliku u Zrinjskom, ali što je tu je. Možda nam se putevi nekada ponovno sastave", zaključio je Kordić.

Standings provided by Sofascore

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.