Zašto muškarce izluđuju žene vozači?

Trećini muškaraca diže se kosa na glavi kada njihova partnerica procvrkuće "Ja ću voziti", jer iako to nikada ne bi priznali - plaše se vožnje ako je ona za volanom. Nedavno provedeno istraživanje pokazalo je kako se svaki treći muškarac ne osjeća sigurno ako vozi njegova draga. Znači, milijuni muškaraca širom svijeta svakoga dana se odupiru iz sve snage o pod ispred suvozačevog mjesta, jer, naravno, nikada ne bi priznali kako se boje. Svaki deseti muškarac priznao je da se panično hvata za ivice sjedala svaki put kada njegova ljepša polovica skrene pogled sa ceste, a isto toliko njih tvrdi kako se u takvim situacijama jedva bori sa iskušenjem da ščepa volan.

Također oko deset posto muškaraca priznaje da je bar jednom u životu tijekom zajedničke vožnje tražilo od partnerice da zaustavi automobil i prepusti im upravljanje vozilom. Što muškarce toliko brine kada su žene za volanom? Na prvom mjestu je nedostatak koncentracije, slijedeće što ih muči je bojazan da žena neće zakočiti na vrijeme kao i činjenica da žene ne zaobilaze rupe na putu toliko uspješno, već uglavnom voze pravo preko njih. Ali, ako mislite da je tu kraj zamjerki, varate se: iz njihove perspektive, žene se "zalijepe" za vozilo ispred sebe, koče suviše jako (vjerojatno zato što ne koče na vrijeme), ne koriste žmigavce baš svaki put, a nekad voze suviše brzo. Ako to nije slučaj, onda će sigurno voziti suviše sporo. U studiji se dalje navodi kako svaki peti muškarac priznaje da se nikada ne bi mogao opustiti ako bi vozila njegova ljepša polovica, a isto toliko ih je izjavilo kako je neslaganje oko vozačke sposobnosti uzrok žučnih svađa sa partnerom.

Najviše im smeta to što ženama pažnju odvlače djeca ili drugi učesnici u prometu, a žale se i na "krivudanje" u traci, kao i efekt "kreni - stani". Zašto onda jednostavno ne kažu kako žele oni voziti? Vjerojatno zato što su i sami svjesni koliko je iracionalno takvo ponašanje, a možda i ne žele izazvati pravedni gnjev svoje djevojke ili supruge. Dođe čovjeku da se zapita zašto su se onda uopće oženili nekim ko ima tako lošu koncentraciju, ne razmišlja dovoljno brzo, a u kriznim situacijama reagira još sporije.

Posušje-online.info