Strast za cipelama: Pierre Hardy proljeće/ljeto 2010

cipele
Gledajući cipele koje je poznati dizajner Pierre Hardy osmislio za proljeće 2010-te ne možete da ne pomislite na tulume i zabavu pod suncem s koktelom u ruci. Asortiman predstavlja raznovrsne siluete potpetica s geometrijskim detaljima, korištenje PVC-a i modernih ukrasnih detalja - velikih flitera.

Pierre Hardy, 50, karijeru je započeo kod Christiana Louboutina 1988 godine, a 11 godina kasnije pokreće i vlastitu liniju cipela. Dizajnira i za Balenciagu, te cipele i nakit za  Hermes. U svojoj bogatoj karijeri značajnija je i suradnja s Gapom, za njih je dizajnirao i ženske i muške cipele.

              

         


Što se tiče kreiranja, Hardy kaže kako ideje i dizajne skicira gdje god stigne. - Uvijek kradem papire i olovke od neznanaca. Što se inspiracije tiče ne mislim odmah na  louboutin cipele, moje su ideje apstraktne. Ponekad materijali daju ideju kako će cipela izgledati. Za iduće ljeto 2011. mislim da će sve biti u znaku užeta. U mojim mislima uže se koristi za jedrenje ili za vezivanje (pa i ljudi), pa za sad još ne mogu reći niti približno kako će kolekcija izgledati.

         

         


Što se posla tiče najveći uzor mu je Ettore Sottsass (1917-2007), poznati talijanski arhitekt i dizajner.  - Njegov rad je prepun fantazijom i mnogo humora, a to je nešto s čime sam se ja uvijek mogao poistovjetiti, kaže Hardy.

Za cipele Pierra Hardyja otimaju se bogati i slavni diljem svijeta. S obzirmo da se radi o cipelama koje dosižu za naše pojmove astronomske cijene možemo barem uživati u pogledu. To ne košta ništa.

         

     

   

    

          
zena.hr