Pet razloga zašto bi žene trebale spavati gole!

gola

... u dobrobiti nagog spavanja. Zašto je to dobra i ispravna ideja navodimo vam pet jakih razloga.

Emotivno povezivanje s partnerom

U kontaktu kože o kožu ispušta se hormon oksitocin koji smanjuje krvni pritisak, ublažava posljedice stresa i podstiče emotivnu povezanost među partnerima. Maženje među plahtama s partnerom odlično je za produbljivanje vaše veze, a moglo bi razbuditi i seksualne strasti te dovesti do orgazma koji će vam garantovati ugodne snove.

Zdravlje seksualnih organa

Spavate li goli mogli biste smanjiti mogućnost od problema s infekcijama spolnog organa. Iako je određena količina bakterija poželjna u ovom dijelu tijela, pretjerana količina mogla bi naštetiti cjelokupnom zdravlju organizma. Infekcije se šire u vlažnim mjestima, pa je "provjetravanje" poželjeno na svakodnevnoj bazi.

Uravnotežite kortizol

Teško ćete zaspati ako vam je vruće, a spavaćica vam se neugodno lijepi za leđa i noge. Visoka temperatura utjecat će i na miran san te povisiti nivoe kortizola u tijelu. Previsok nivo ovog hormona rasta dodatno će uznemiriti vaše snove, povećati krvni pritisak i smanjiti imunitet organizma.

Nedostatak sna jača apetit

Manjak kvalitetnog sna utjecat će na količinu energije s kojim ćete raspolagati sljedećega dana. Vaše će tijelo pokušati kompenzirati taj nedostatak kroz pojačanu potrebu za kaloričnom, masnom i slatkom hranom. Već i sami znate što će dogoditi s opsegom vaših bedara nakon toga, zar ne?

Mirnim snom do prekrasnog izgleda

Osam sati neprekinutog i mirnog sna odrazit će se i na vaš izgled. Umjesto tamnih podočnjaka i natečenog lica, ujutro će vas iznenaditi zaglađenija i sjajnija koža. Uravnotežena temperatura tijela pri spavanju održavat će u balans i nivo melatonina, koji utječe na mladolikost vašeg izgleda.

Agencije