Ovo je praktično za znati: Osim odjeće u perilici za rublje možete oprati još štošta

perilica, čistoća, svježina, perilica rublja , stvari, pranje, oprati rublje, pranje, pranje u perilici, pranje rublja, ekonomični program, uštede, perilica, rublje, pranje u perilici

Danas je nezamisliv život bez perilice za rublje, a osim odjeće u njoj se mogu prati i razne druge stvari. Na primjer, tenisice, krpe za čišćenje ili pak podloga za miš. Vrećice za kupovinu 

Platnene vrećice za kupovinu odličan su izbor jer osim što se mogu koristiti više puta, jednako tako se i smanjuje korištenje plastičnih vrećica koje štete okolišu. Možda vam nije palo na pamet ponekad i oprati te vrećice, ali bilo bi dobro. Ubacite ih u perilicu rublja. 

Kuhinjski dodaci

Kuhinjske krpe ili rukavica s kojom vadite vrući lim za pečenje iz pećnice također se mogu oprati u perilici za rublje.

Prostirke za vježbanje 

Ove su podloge poprilično prljave, posebice ako ih koristite dulje vremena. Operite ih u perilici rublja. Dodajte pokoji ručnik u bubanj s prostirkom i pazite da ne stavljate na program s jakom centrifugom i vrućom vodom.

Podloga za miš

Podlogu za miš potrebno je očistiti s vremena na vrijeme. Najjednostavniji način - ubacite u perilicu na program za osjetljive tkanine.

Tenisice 

Pranje tenisica može biti prava muka i potrebni su sati da ih ručno očistite. Ubacite ih u perilicu na program s hladnom vodom, odnosno na niskoj temperaturi, skupa s pokojim odjevnim predmetom.

Šilterice i kape

Ubacite šilterice i dodatke za kosu u mrežicu za pranje grudnjaka i pokrenite program za osjetljive tkanine, na niskoj temperaturi vode.

Zavjese za kadu

Zavjese za kadu s vremenom postanu prljave i pune kamenca od vode. Provjerite deklaraciju na kojoj se temperaturi mogu prati, a ako nema oznake, birajte program za ručno pranje rublja, odnosno onaj za osjetljive tkanine na nižim temperaturama.

vecernji.hr