Mali ženski beauty trikovi

šminkanje
šminkanje
Ako ste do sada mislile kako vaši jutarnji beauty rituali nimalo ne utiču na vaš ljubavni život, ipak niste u pravu.

Zapravo rezultat jednog nedavnog istraživanja, sprovedenog na dva američka univerziteta upravo to dokazuje. Naime, istraživači su zamolili žene da se svako jutro pogledaju u ogledalo, stave parfem, zatim šminku, pojedu omiljeni slatkiš, a nakon svega toga da duboko udahnu.

To su morale da ponavljaju četiri dana za redom, kao i da zapisuju svoja opažanja. Čak 71 posto njih prijavile su povećanu želju za romantikom, 69 da su više otvorene za traženje nove ljubavi, 77 posto je osjećalo da su više društvene, a 74 posto njih otkrilo je kako je tako bilo samopouzdanije i spremnije za flert.

Važno je napomenuti i kako je ova beauty navika uticala i na ponašanje ljudi, koji okružuju sudionice: njih čak 85 posto primjetilo je pozitivne promjene u tome kako se drugi ljudi ponašaju prema njima.

Čak 65 posto njih pohvalilo se kako su im njihovi partneri, češće nego ikad, davali komplimente, a 56 posto žena priznalo je da su primjetile da drugi sada više koketiraju s njima.

Drugim riječima, ovo jednostavno istraživanje dokazuje kako davanje pažnje sebi samoj, može u trenu podići samopouzdanje, koje je jedna od najatraktivnijih osobina na ženi, ako pitamo muškarce.