Kako bez tableta protiv bolova smanjiti menstrualne grčeve

menstruacija, trovanje, hrana, stomak, zdravlje tijekom blagdana, hrana i piće, haribo, bombon, proljev, jabukov ocat, zdravlje, pomoć, proljev, protiv proljeva, lijekovi, pms, simptomi, pms, bolovi, namirnice, pms, simptomi, Menstrualne tegobe , tijelo, temperatura zraka, hrana za jelo
Za početak prije menstruacije i za vrijeme, treba povećati unos kalcija, magnezija i vitamina D. Tijekom posljednja dva tjedna ciklusa, u tijelo je vrlo mala razina magnezija, a to uzrokuje grčeve.

Drugi način smanjivanja bolova je - rekreacija. Iako vam se vjerojatno ne da izlaziti iz kreveta, trebali biste se natjerati na lagano hodanje, trčanje ili jogu. Rekreacija pojačava cirkulaciju, oslobađa endorfin, odnosno hormon sreće, a on pojačava izdržljivost na bol.

Dobre vijesti su da pomaže - spavanje! Tijekom prvih dana većima žena osjeća se pospano. Poslušajte taj umor i legnite popodne. San opušta tijelo i smanjuje bol.

Protiv grčeva pomoći će termofor, odnosno neki topli oblog. Opušta mišiće. Osim toga, kako biste smanjili grčeve, pijte više milijeka i jogurta, a ne zaboravite ni na bananu. Pojačajte unos ovih namirnica nekoliko dana prije menstruacije. Riba obiluje omega-3 kiselinama koje također smanjuju grčeve, a na meniju neka se nađe i zeleno povrće i piletina.

Ono što ne biste trebali jesti je: masna i pržena hrana. Slana hrana uzrokuje zadržavanje vode u tijelu i nadutost, pa će pojačati bolove. Isto tako, izbjegavajte kofein i alkohol. Ono što biste trebali piti je puno vode i čaj od đumbira.

ordinacija.hr