Imate li neki od ovih simptoma? Ako da, odmah biste trebali smanjiti s kavom, jer posljedice mogu biti opasne

kava cokolada

Većina nas obožava kavu i dnevno moramo popiti barem jednu do dvije šalice ovog vrućeg napitka da nas razbudi i pokrene. Ali, dogodi se ponekad i da pretjeramo s kavom, pa se mogu javiti neki dosta neugodni simptommi.

Od tjeskobe, razdraženosti i umora, pa do brzog i snažnog udaranja srca - sve su to posljedice konzumacije prevelike dnevne količine kave, a ako se uz to sve još osjećate i prilično mrzovoljno, onda je sasvim sigurno da ste pretjerali s kavom.
Kod ljudi koji na dan moraju popiti do tri šalice kave često se javlja jaka glavobolja, a tu je i neugodna nesanica s kojom se također možete susresti, a sigurne smo da ne želite. Ako uz ove simptome osjetite i povećanu glad, krivac bi također mogla biti prevelika količina kofeina, pa i na to obratite pozornost.

Je li vaš organizam naviknut na kavu?

Sve u svemu - kava nam zaista služi kao pokretač i kao izvor energije, ali ako pretjeramo, dogodit će se upravo suprotno. Postat ćemo umorni i više nam ni nekoliko kava dnevno neće pomagati, već ćemo se samo osjećati sve lošije i lošije.
Ako do toga dođe, znači da ste se navikli na kofein i da vaš organizam pruža otpor. Najbolje je rješenje da svaki dan smanjujete količinu popijene kave te se na neki način ‘odviknete' od nje. Ne treba to biti u potpunosti, ali smanjiti biste svakako trebali, jer previše kave, osim što više nema energetski učinak na organizam, može dovesti i do ozbiljnih problema sa zdravljem.

net.hr