Idu vam na živce prijateljica i njen dečko?

Idu vam na živce prijateljica i njen dečko?
U svakom društvu postoji po jedan ovakav par. U pravu ste kada kažete da oni totalno pokvare raspoloženje vašeg društva i idu svima na živce sa svojim konstantnim svađanjem.

Morate nešto učiniti po tom pitanju, jer ako ovako nastave pokvariće vam cijelo društvo i zajedničke izlaske. Ljudi će početi otkazivati dolaske kada su njih dvoje tu. Ako se ostatak društva lijepo slaže, biće steta da vam neko pokvari lijepo druženje.

Prestanite ih jednostavno pozivati - ako imaju imalo razuma, shvatiće zašto vi to činite. Ukoliko vam je ovo zaista dobra prijateljica, razgovarajte sa njom o problemu kojeg imate. Recite joj da ste zabrinuti da se ona stalno svađa sa dečkom, i da to ubija rapoloženje vašeg društva. Pitajte je da li joj vi kako moćete pomoći.

Ukoliko se ona naljuti, neka joj i bude. Sve što radite je da joj govorite istinu, a ako to uradite sa taktom i saosjećanjem, ona neće imati razloga da se ljuti. Ako ona ne misli da vam kvari raspoloženje, onda je i trebate isključiti iz društva. Recite joj čim budu dio grupe i prestanu se svađati mogu se vratiti zajedničkim izlascima. Do tada ih prestanite pozivati.

Ljepota.ba