Horoskop i vožnja: Koji znak je najbolji, a koji najgori za volanom?

žene, vozači, FBIH, žene vozači, horoskop
Za vozače, vožnja je uobičajena radnja koja zahtijeva stalno donošenje odluka i koja ponekad može biti vrlo stresna. A je li to kako ćete se ponašati za volanom zapisano u zvijezdama? Neki misle da je.

Bez obzira gledate li na horoskop kao na zabavu ili nešto ozbiljnije, moglo bi vas zanimati što vaš horoskopski znak kaže o vašim vozačkim (ne)sposobnostima. Možda ćete se samo dobro nasmijati, a možda ćete prepoznati sebe ili neku vam blisku osobu.

OVAN

Osobe rođene u ovom znaku na cesti su hrabri i neumorni vozači koji ne propitkuju svoje vozačke odluke. Međutim, kod ovnova postoji rizik da u nekom trenutku pokažu karakteristike agresivnog vozača zbog njihove ponekad prejerane samouvjerenosti. Među te karakteristike spadaju, između ostalog, vožnja iznad ograničenja i učestala upotreba trube.

BIK

Bikovi su odlučne i fokusirane osobe koje u vožnji drže pogled na cesti i ne daju se smesti. Međutim, zbog njihove tvrdoglavosti i posesivnosti ponekad se mogu naljutiti na drugog vozača kada im primjerice ukrade mjesto na parkiralištu.

BLIZANCI

Osobe rođene u ovom znaku rijetko se umaraju za volanom, a osim toga sjajni su suvozači na putovanjima jer pomažu vozaču. S druge strane, zbog njihove brbljavosti i manjka pažnje, lako ih je omesti za vrijeme vožnje. Ako se voze sami ne mogu si pomoći i često posežu za mobitelom kako bi nazvali prijatelja za razgovor.

RAK

Obzirom da pouzdani rak rijetko kasni, uvijek na putovanja kreće na vrijeme tako da se ne događaju trenuci u kojima mora juriti i voziti opasno da bi nadoknadio vrijeme. Osobe rođene u ovom znaku za volanom su pouzdane, odgovorne i uvijek koriste pojas i poštuju prometne znakove.

No, rakovi su i jako osjetljivi na kritike pa rakovi vozači moraju raditi na tome da akcije drugih vozača shvaćaju manje osobno.

LAV

Osobe rođene u znaku lava su samouvjerene i hrabre, a obzirom da su i lideri uvijek su prvi izbor kada se bira tko bi trebao sjesti za volan na putovanju.

Negativna strana lava vozača je ta da se lavovi jako vole pa se za vrijeme vožnje može dogoditi da umjesto u cestu gledaju u svoj odraz u retrovizoru.

DJEVICA

Oprezne djevice vrlo su pažljivi vozači. Neprestano proučavaju cestu u potrazi za opasnošću. No, njihova pretjerana briga može uzorkovati i velike probleme. Oprezne i pljašljive djevice su, naime, sklone nesrećama.

VAGA

Vage su kooperativni i milostivi vozači koji su otvoreni za dijeljenje ceste s motoristima pa i biciklistima. Mana vozača vaga je ta što su s vremena na vrijeme neodlučne za volanom i trebale bi ubrzati donošenje odluka u vožnji.

ŠKORPION

Osobe rođene u ovom znaku poznate su po snalažljivosti i oštrini pa između ostalog bez problema svladavaju zeznute ceste.

No, škorpioni su izvrsni vozači sve dok se ne osjete uvrijeđenima. Tada mogu postati zlonamjerni i agresivno reagirati prema drugim vozačica.

STRIJELAC

Strijelci su energični, optimistični i korisni i kao takvi uvijek daju najlbolje upute. Osobe rođene u ovom znaku prve će se zaustaviti kako bi pomogle drugom vozaču u nevolji.

No, mogu biti i jako nefleksibilne. Radije će se držati lošeg izbora i čekati u gužvi, nego priznati da su pogriješili.

JARAC

Pouzade i praktične, osobe rođene u ovom znaku rijetko kasnie i uvijek ostave dovoljno vremena za putovanja automobilom. Nisu impulzivni i ne riskiraju tijekom vožnje. Međutim, postoji tendencija da osobe rođene u ovom znaku postanu nervozne, neugodne i sumnjičave zbog čega teško vjeruju uputama drugih ljudi jer i u životu i na cesti uvijek slijede samo svoj put.

VODENJAK

Inteligentni i avanturistički raspoloženi vodenjaci uvijek znaju na lukav način izbjeći prometne gužve i osmisliti inovativne prečace. No, imaju i buntovnu stranu koja ih može dovesti u nevolju jer ponekad prečaci koje zamisle uključuju nedozvoljena skretanja i vožnju brzinom iznad dopuštene.

RIBA

Osobe rođene u znaku ribe su nježne, strpljive i tolerantne pa su i prema drugim vozačima dobronamjerne i najmanja je vjerojatnost da će pokazati bijes na cesti.

No, obzirom da su pomalo pasivne, ribama nedostaje brzina pri donošenju odluka koja je bitna kod vozača pa njihov prevelik oprez može izazvati kaos u prometu i zbuniti druge vozače.

POŠTUJTE PRAVILA

Na pitanje mogu li zvijezde uistinu utjecati na to kakav će netko biti vozač, nemamo konačan odgovor. No, ono što znamo je da se nesreće događaju i da je oprez u prometu jako bitan.

Neke stvari ne možemo izbjeći, ali neke itekako možemo. Zato ne sjedajte za volan ako ste konzumiraLi alkohol, ne koristite vožnju kao vrijeme u kojem ćete obaviti sve zaostale telefonske razgovore i poštujte prometna pravila i znakove.

zadovoljna.hr