4 lagane vježbe za samopouzdano hodanje u štiklama

Štikle
Štikle
1. Podizanje na prste
Stanite na ravnu podlogu uspravnih leđa i priljubljenih gležnjeva, pa se lagano podižite na prste kao da posežete za proizvodom na visokoj polici u trgovini. Ova vježba će vam pomoći da ojačate mišiće listova koji su zaduženi za koordiniranje stopala u visokim potpeticama, te da izvježbate ravnotežu neophodnu za kretanje u štiklama.

2. Kotrljanje na prostirki za jogu
Plastičnu prostirku za jogu zamotajte u oblu rolu. Legnite s jednim bokom na kotrljajuću podlogu, podignite obje noge paralelno s podom, a laktom i rukama pridržavajte se o podlogu. Kotrljajte se pet minuta na svakom boku. Ova vježba poboljšava cirkulaciju, odnosno dovodi kisik u sve stanice tijela i tako 'gradi' snagu nogu od teških napora.

3. Zglobna abeceda
Sjednite na pod s koljenima privučenim u visini brade. Podignite stopalo jedne noge u visini brade, pa okrećite zglobove i stopala tako da 'pišete sva slova abecede po zraku'. Potom ponovite istu vježbu i s drugom nogom. Ova vježba jača zglobove koji najviše 'pate' kod nošenja visokih potpetica.

4. Anti-stres loptica
Položite anti-stres gumenu lopticu na pod pa stopalom jedne noge kotrljajte istu po podu. Ova će vježba imati učinak refleksoterapije, odnosno izmasirati i opustiti vaša stopala koja se često grče od nošenja štikli.

Izvor: zadovoljna.hr