Zašto vas bole zubi iako nemate karijes?

upala grla, upala pluća, prehlada, pranje zuba, pranje zuba, zubi, bijeli zubi, pokvareni zubi , zubi, bol, razlozi, zubi, pokvareni zubi , higijena, pranje zuba, wc, odlazak u wc, djevojka, zubi, bijeli zubi, pranje zuba, zubi, pranje zubi
Pretjerujete s četkanjem zuba

Neupitno je to da se morate brinuti za svoje zube, no nemojte pretjerivati s četkanjem. Grubo struganje može oštetiti caklinu i/li natjerati desni na povlačenje, što će otkriti korijen zuba.

Ako vas bole zubi kad pijete ili jedete nešto hladno, to može značiti da vam je zub previše otkriven. Iako sami ne možete popraviti štetu koju ste već napravili, zubar vam može plombirati mjesta na kojima se zub potrošio.

Najbolji način za sprečavanje ovog problema je korištenje električne četkice ili prelazak na najmekšu četkicu za zube. Glavno je da u budućnosti manje pritišćete kad četkate zube.

Imate infekciju desni

Ne biste vjerovali koliko je bolest desni česta. Na primjer, gotovo pola stanovnika SAD-a u dobi od 30 i više godina ima neki oblik parodontoze. No čak i ako niste u toj skupini, još uvijek vam se može dogoditi upala desni.

Kad vam se tijelo više ne može nositi s bakterijama koje su se nakupile između desni i zuba, nastat će infekcija koja uzrokuje otekline i bol. Stvorit će se mala vrećica u kojoj će se nakupljati gnoj koji će povremeno curiti iz nje. Bilo koji od simptoma dobar je znak za posjet zubaru, a on će vam očistiti problematično područje i možda vam prepisati antibiotike.

Pretrpjeli ste udarac u zube

Vjerojatno ste pomislili da valjda znate da vas bole zubi jer su dobili udarac, no do neugode može doći čak i mnogo godina nakon povrede. Možda vam je zub malo napuknuo pa mu je trebalo dulje vrijeme da počne stvarati probleme, a možda je zubnim živcima trebalo neko vrijeme da odumru.

Bilo kako bilo, mrtvi zub lako je prepoznati po razlici u boji i gubitku osjećaja toplog i hladnog na tom mjestu. Zubar će vam napraviti krunu ili će vam u potpunosti izvaditi zub te ga možda nadomjestiti malim mostom.

Izvor: tportal.hr